Muchovník kanadský (Amelanchier canadensis) 8 semen

Muchovník kanadský je okrasný keř nebo malý stromek s krásnými květy a atraktivními plody. Jeho jemné květy na jaře ozdobí zahradu a v létě pak poskytnou chutné a jedlé plody. Muchovník kanadský je oázou plnou krásy a života přímo na zahradě. Více informací

39 Kč
35 Kč bez DPH

Dostupnost: Tento produkt již není na skladě

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Muchovník kanadský - Amelanchier canadensis - 8 semen

Muchovník kanadský je druh opadavého keře nebo menšího stromu. Pochází ze Severní Ameriky a je široce rozšířen v Kanadě a východní části USA. Je velmi oblíbeným keřem v zahradách díky svému dekorativnímu vzhledu, nenáročnou péčí a schopností přilákat ptáky a další drobné živočichy

Muchovník kanadský

Muchovník kanadský: Popis vzhledu rostliny 

Muchovník kanadský je opadavý keř či menší strom. Může dorůstat do výšky až 6 metrů. Má střídavě uspořádané oválné listy s vroubkovanými okraji, které jsou na přední straně tmavě zelené a na zadní světlejší. Na jaře vykvétá drobnými bílými nebo růžovými květy uspořádanými v květenstvích. Po odkvětu se tvoří malé bobule, které mají modročernou až fialovou barvu. Tyto bobule jsou jedlé a hojně se využívají v kulinářství, například při přípravě džemů a dezertů. Muchovník kanadský je oblíbeným keřem v zahradách díky svému krásnému květenství a atraktivním plodům.

Muchovník kanadský

Jak pěstovat muchovník kanadský?

1. Stratifikace semen: semena mají přirozenou vegetační klidovou dobu a pro lepší klíčení je třeba je stratifikovat. Vložte semena do vlhkého substrátu (např. rašeliny) a uložte je na 2-3 měsíce do lednice. Tento proces napodobí přirozené přezimování semen.

2. Příprava pěstebních nádob: připravte pěstební nádoby s drenážními otvory na dně. Naplňte je směsí substrátu.

3. Výsev semen: stratifikovaná semena vysejte do pěstebních nádob do hloubky asi 1-2 cm. Přikryjte je tenkou vrstvou substrátu.

4. Stanoviště: pěstební nádoby umístěte na teplé a slunné místo s dostatkem světla.

5. Zalévání: semena zalévejte opatrně, aby byl substrát vlhký, ale ne přemokřený.

6. Klíčení: semena mohou klíčit několik týdnů až měsíců

7. Péče o sazenice: jakmile sazenice vyrostou a zapustí dostatečně silné kořeny, přesaďte je do samostatných květináčů s větším prostorem pro růst kořenů.

8. Péče o rostliny: rostliny pravidelně zalévejte, substrát udržujte vlhký, ale ne přemokřený. Postupně prodlužujte dobu vystavení slunečnímu svitu, aby se rostliny přizpůsobily větší světelné zátěži.

Parametry a specifikace

DruhMuchovník
Druh exotických rostlinUžitkové, Plodící, Okrasné, Mrazuvzdorné, Exotické ovoce, Listnaté stromy
Výška vzrůstuMalé stromy, Keře
PěstováníVenku, Ve stínu, Ve skleníku, Na slunci
Vhodné proZačátečníky
Od A do ZM

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-