Mučenka banánová (Passiflora mollissima) 5 semen

Mučenka banánová je okouzlující rostlina s výraznými květy a lahodnými plody. Její popínavé liány dodávají zahradě dekorativní vzhled a květy lákají motýly a včely. Díky pěstování mučenky banánové můžete mít exotiku přímo na vaší zahradě. Více informací

58 Kč
52 Kč bez DPH

Dostupnost: Tento produkt již není na skladě

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Mučenka banánová (Passiflora mollissima) 5 semen 

Mučenka banánová je rostlina z čeledi banánovníkovitých. Je blízce příbuzná s klasickými banánovníky, ale liší se svým vzhledem a plody. Mučenka banánová je větší a má výraznější listy než běžné banánovníky. Je považována za divokého předchůdce kultivovaných banánovníků. Plody mučenky banánové jsou menší, tvrdší a obvykle se nekonzumují syrové, ale hodí se na vaření a pečení. Tato rostlina je oblíbená mezi pěstiteli exotických rostlin a může být pěstována v teplých a vlhkých klimatických podmínkách.

Mučenka banánová

Mučenka banánová: Popis vzhledu rostliny 

Mučenka banánová je výjimečná rostlina s působivým vzhledem. Má dlouhé a štíhlé liány, které dosahující délky až několika metrů. Její listy jsou střídavé, tří- až pěticípé, a mají sytě zelenou barvu. Květy mučenky banánové jsou velké, v průměru 5-8 cm. Mají červenou barvu s bílými a fialovými pruhy. Plody mučenky banánové jsou oválné až kulaté, zbarvené do oranžova až žluta, a připomínají malé banány. Mají aromatickou a chutnou dužinu plnou malých semínek. Banánová mučenka je vskutku atraktivní rostlina, která přitahuje pozornost svým exotickým vzhledem a květy.

Mučenka banánová

Jak pěstovat mučenku banánovou?

1. Příprava semen: Namočte semena mučenky banánové na 24 hodin do vody. Tím se zvýší pravděpodobnost klíčení.

2. Příprava půdy: Zvolte propustnou a dobře odvodnitelnou půdu. Můžete použít směs zahradní půdy, rašeliny a perlitu pro lepší odvodnění.

3. Sezení semen: Semena umístěte do připravené půdy a zakryjte je tenkou vrstvou substrátu. Dbejte na dostatečné zavlažování semen.

4. Klíčení: Udržujte půdu stále mírně vlhkou a umístěte nádobu se semeny na teplé a světlé místo. Klíčení může trvat několik týdnů.

5. Péče o mladé rostlinky: Jakmile se objeví mladé rostlinky, uchovávejte je na dostatečně prosvětleném místě. Rostliny pravidelně zalévejte a hnojte.

6. Přesazení: Jakmile jsou rostlinky dostatečně silné, můžete je přesadit do větších květináčů nebo je vysadit ven, pokud jsou teploty dostatečně teplé.

Parametry a specifikace

DruhMučenka
Druh exotických rostlinPlodící, Užitkové, Teplomilné, Mučenky, Exotické ovoce
Výška vzrůstuPopínavé rostliny
PěstováníVe stínu, Ve skleníku, Venku, V květináči, Na slunci
Vhodné proZačátečníky
Od A do ZM

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-