Mučenka modrá (Passiflora caerulea) 5 semen

Mučenka modrá je okouzlující rostlina s nádhernými květy. Díky svému exotickému vzhledu a příjemné vůni je mezi zahrádkáři velmi oblíbená. Vneste do své zahrady trochu exotiky a okouzlete své okolí krásou a vůní květů mučenky modré. Více informací

54 Kč
48 Kč bez DPH

Dostupnost: Tento produkt již není na skladě

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Mučenka modrá - Passiflora caerulea - 5 semen

Mučenka modrá je popínavá rostlina z čeledi Passifloraceae. Pochází z jižních oblastí Ameriky, ale je rozšířena po celém světě jako okrasná rostlina. Má atraktivní květy s modrou a fialovou barvou a výraznými tyčinkami a bliznami. Její ovoce, nazývané maracuja, je oblíbené pro svůj sladký a exotický chuťový profil. Mučenka modrá je ceněna pro svůj dekorativní vzhled a je často pěstována ve zahradách, zimních zahradách a sklenících.

Mučenka modrá

Mučenka modrá: Popis vzhledu rostliny

Mučenka modrá je popínavá rostlina s výrazným vzhledem. Má dlouhé, tenké popínavé stonky, které se vinou kolem opor, zídek nebo pergol. Její listy jsou tmavě zelené a mají charakteristický tvar s pěti laloky. Nejvíce atraktivní jsou však její květy. Má velké, nápadné okvětní lístky modré a fialové barvy, které výrazně kontrastují s bílými tyčinkami a jasně žlutými bliznami. Po odkvětu se objeví oranžové plody zvané maracuja, které jsou plné sladké dužiny a drobných černých semínek. Obecně je mučenka modrá rostlinou s exotickým a okouzlujícím vzhledem, která do zahrady vnáší neobvyklou krásu.

Mučenka modrá

Jak pěstovat mučenku modrou?

1. Příprava semen: Namočte semena mučenky modré ve vodě po dobu 24 hodin. To pomůže urychlit proces klíčení.

2. Příprava půdy: Zvolte dobře propustnou půdu bohatou na živiny. Do půdy přidejte organická hnojiva nebo kompost, čímž zlepšíte její strukturu.

3. Sazenice: Vytvořte malé otvory v půdě a vložte semena do hloubky asi 1-2 cm. Poté je zakryjte tenkou vrstvou půdy a jemně zatlačte.

4. Zalévání: Půdu udržujte vlhkou, ale ne přemokřenou. Zalévejte jemným proudem vody, abyste nevyplavili semena.

5. Teplota a světlo: Udržujte pěstitelské prostředí teplé (ideálně kolem 20-25 °C) a umístěte květináče se semeny na světlé místo, které není vystaveno přímému slunečnímu záření.

6. Klíčení: Semena mučenky modré by měla vyklíčit během 1-2 týdnů. Po vyklíčení uchovávejte rostliny na světlém místě.

7. Péče o mladé rostliny: Jakmile se objeví první listy, přesuňte mladé rostliny do větších květináčů.

8. Podpora a řezání: Poskytněte rostlinám oporu a pravidelně odřezávejte přebytečné výhony.

9. Přesazení ven: Po posledním mrazu a když jsou rostliny dostatečně silné, je přesuňte do venkovního prostředí, kde budou mít dostatek slunce a prostoru pro růst.

Parametry a specifikace

DruhMučenka
Druh exotických rostlinExotické ovoce, Mučenky, Plodící, Užitkové, Teplomilné
Výška vzrůstuPopínavé rostliny
PěstováníNa slunci, V květináči, Ve skleníku, Venku
Vhodné proPokročilé
Od A do ZM

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-