Výprodej! Celosia arg/nevadlec/n.sm 00599

pošli přes

Moravo Seed zahradní potřeby

Nevadlec k sušení mix

Nevadlec je nádherná a velmi zajímavá letnička vhodná na záhony i do nádob. Květy lze sušit. Její květy ve tvaru kohoutího hřebenu či rozevláté "štětky" oživý každou výsadbu. Balení obsahuje 330 semen. Více informací

13 Kč
11 Kč bez DPH

-50%

25 Kč

Dostupnost: Tento produkt již není na skladě

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Celosia argentea var. cristata

Pochází z tropických oblastí Ameriky a Afriky. U nás se pěstuje ve třech základních formách. Tvoří bizarně tvarovaná květenství tvaru kohoutího hřebenu, pyramidální bohaté klasy nebo řídké klasy. Dorůstá výšky od 20 do 60 cm. Květy jsou různorodé drobné, uspořádané v květenstvích - plochý kohoutí hřeben, hustý pyramidální klas, řídký klas.. Barevně různorodé. Květy se objevují od července do srpna.

Nejčastěji se pěstují dvě formy, které se liší tvarem květenství. Obě vznikly z nevadlece hřebenitého ( Celosia argentea). Forma plumosa má květenství péřovitě rozvětvené, forma cristata tvoří kompaktní zvlněný nahloučený tvar, připomínající kohoutí hřeben. Obě formy se pěstují v mnoha barvách a ve třech základních velikostech - nízké (15 - 25 cm), střední a vysoké (80 cm). Je vhodný do vázy a k sušení. Je také ideální květinou do smíšených kytic, ve váze vydrží až čtrnáct dní. Pěstujeme ho v nádobách s ostatními letničkami, ať balkonovými či záhonovými. Je vhodný pro ornamentální výsadby i pro obruby záhonů.

Jak pěstovat nevadlec

  • Vyžaduje teplé a slunné stanoviště chráněné před deštěm. Rostlina nesnáší přemokření. Zálivku omezujeme v době kvetení. Po zakořenění rostliny snáší sucho. Rostliny snáší přesazování.

  • Semena vyséváme v březnu do pařeniště. Klíčí na světle, nezasypáváme je. Teplotu udržujeme okolo 18°C. Před výsadbou na stanoviště, koncem května rostliny ještě alespoň jednou přesadíme.

  • Vyžaduje propustnou půdu, bohatou na živiny. Vhodné je vysazování do speciálních substrátů pro balkonové rostliny.

  • V době vegetace aplikujeme plné NPK hnojivo každých 14 dní ve formě zálivky. Vhodné je hnojivo Cererit, Kristalon či speciální hnojiva pro balkonové rostliny.

  • Rostliny nejsou náchylné na choroby a ani je nenapadají škůdci.

  • Květy jsou vhodné k sušení. Sušíme je na tmavém, stinném, teplém místě. Zavěšené květy dolů. Místnosti by něměla být vlhká, důležité je proudění vzduchu.

Parametry a specifikace

Druhnevadlec
Šířka výrobku8.0 cm
Výška výrobku14.0 cm
Hloubka výrobku0.2 cm

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-