Okrasná tráva (Chionochloa flavicans) 10 semen

Tento druh okrasné trávy se vyznačuje jasně zelenými listy a výrazným květenstvím. Hraje důležitou roli v místních ekosystémech a je představitelem jedinečné flóry novozélandské oblasti. Více informací

49 Kč
44 Kč bez DPH

Dostupnost: Tento produkt již není na skladě

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Okrasná tráva - Chionochloa flavicans - 10 semen

Okrasná tráva je druh travnaté rostliny, která pochází z Nového Zélandu. Tento druh rostlin je běžný po celém světě a může růst v různých typech prostředí - od stepí až po horské oblasti. Některé z těchto druhů jsou důležité jako potrava pro zvířata nebo pro výrobu krmiv. Je cennou součástí ekosystému na Novém Zélandu, má totiž mimořádný význam pro ochranu biologické rozmanitosti v této oblasti.

okrasná tráva

Okrasná tráva: Popis vzhledu rostliny

Tato tráva může dosahovat výšky od 30 cm do 1,5 metru. Listy této rostliny jsou dlouhé, úzké a mají tvar jehlice. Obvykle jsou jasně zelené, což je typické pro rostliny rostoucí ve vlhkých a chladných oblastech. Okrasná tráva tvoří výrazná květenství, která mohou vypadat jako trsy. Květenství jsou často výraznější než samotné květy a mohou mít charakteristickou barvu, která se odlišuje od zbytku rostliny. Tato tráva je dobře přizpůsobena vlhkým a chladným podmínkám, které jsou pro řadu novozélandských rostlin zcela přirozené. Daří se jí jak v horských oblastech, tak ve vlhkých říčních oblastech.

okrasná tráva

Jak pěstovat okrasnou trávu?

1. Příprava půdy: okrasná tráva roste obvykle ve vlhkých a dobře odvodněných půdách. Vytvořte půdu bohatou na organické látky, která dobře zadržuje vlhkost. Tráva dává přednost mírně kyselé až neutrální půdě.

2. Výsev semen: semena můžete vysévat do nádob nebo do květináčů. Nezahrabujte je příliš hluboko, jen je lehce zasypte zeminou.

3. Vlhkost a teplota: udržujte půdu vlhkou, ale ne přemokřenou. Optimální teplota pro klíčení semen se obvykle pohybuje kolem 18-20 °C. Proto může být nutné zachovat vyšší vlhkost, například zakrytím nádob plastovou fólií, dokud semena nevyklíčí.

4. Přesazení na trvalé stanoviště: jakmile sazenice vyrostou a dostatečně zesílí, můžete je přesadit na trvalé stanoviště. Mělo by to být místo, které splňuje požadavky rostliny na vlhkost a světlo. Rostlinu umístěte do vhodné vzdálenosti od ostatních rostlin, aby měla dostatek prostoru k růstu.

5. Zalévání a péče: rostlinu pravidelně zalévejte, aby byla půda přiměřeně vlhká. V zimě zálivku omezte, ale nenechte kořeny vyschnout. Může být také užitečné pokrýt okolí rostliny mulčem, aby byla půda stále vlhká.

6. Ochrana před škůdci a nemocemi: rostliny zbavujte uschlých listů a pravidelně kontrolujte, zda se na nich nevyskytují škůdci nebo nemoci. 



Parametry a specifikace

DruhOkrasná tráva
Druh exotických rostlinMrazuvzdorné, Okrasné
Výška vzrůstuKeře
PěstováníNa slunci, Ve stínu, Venku
Vhodné proZačátečníky
Od A do ZO

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-