Okurka - 100% přírodní esenciální olej (10ml) - Pěstík

Svěží, regenerační a absorbující olej z okurkových semen má živé a jasné aroma. Více informací

159 Kč
131 Kč bez DPH

Dostupnost: Skladem ihned

Zboží k vám dorazí 29.05

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Okurka (Cucumis sativus)

Olej z okurkových semen je lisovaný za studena z vyčištěných a sušených semen Cucumis sativus, následuje pečlivá filtrace, aby se získal brilantní, jasně žlutý olej s jemným a svěžím aroma okurky. 

V kosmetickém průmyslu se olej ze semen Cucumis sativus často používá v přípravcích na obličej a tělo, protože má schopnost proniknout do pokožky a rychle se vstřebat. Olej z okurkových semen má silné hojivé vlastnosti. Pokud bojujete s poškozením pokožky spálené od slunce, suchostí nebo máte obavy z vrásek. Doporučuje se používat lokálně pro udržení mladistvé a zdravé pleti.

Využití oleje z okurkových semen

Díky svým silným antioxidačním vlastnostem dokáže okurkový olej bojovat proti volným radikálům způsobeným oxidačním stresem, když je pokožka vystavena škodlivému UV záření. Okurkový olej dokonce podporuje regeneraci buněk, což z něj činí vynikající volbu pro zralou a stárnoucí pleť. Vysoký obsah přírodních tokoferolů a fytosterolů dále zvyšuje jeho ochranné a výživné přínosy pro osobní péči. Fytosteroly jsou také známé svou schopností vyživovat a stimulovat kožní buňky, aby podpořily regeneraci zdravých kožních buněk. Okurkový olej obsahuje významné procento kyseliny olejové omega-9 a kyseliny linolové omega-6 a může být účinný při léčbě suché pokožky, ekzémů, lupénky, akné a pokožky spálené sluncem.

Olej z okurkových semínek je vysoce doporučován ve výrobcích pro péči o pokožku hlavy a vlasy pro podporu zdravého růstu vlasů a zvýšení vitality. Díky svému významnému obsahu nenasycených mastných a esenciálních mastných kyselin je také ideální pro zahrnutí do vyživujících a hydratačních přípravků péče o vlasy.

Jak používat

Olej je vhodný používat k aromaterapii.

Olej lze použít k obohacení kosmetických krémů, ke koupeli či masáži.

Jedná se o kosmetický přípravek, není určen k vnitřnímu užití.

Další informace

Použitá část rostliny: semena

Extrakční proces: lisování za studena

Barva: čirá až světle žlutá tekutina

Země původu: Indie

#CAS: 70955-25-8; 89998-01-6

#EINECS: 289-738-4

Parametry a specifikace

Objem10 ml
ZnačkaPěstík
Certifikace100% Organic, Vhodné pro vegany, Z udržitelného zemědělství
Druh olejeNosný olej
Roční obdobíJaro, Léto
ÚčinekOsvěžující
Vhodné proTěhotné a kojící ženy
Účel použitíAkné, Péče o pleť, Péče o vlasy, Vrásky
VůněNeutrální
Od A do ZO

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-