Opuncie - 100% přírodní esenciální olej 10 ml - Pěstík

Opunciový olej je vysoce kvalitní, ideální pro hydrataci a regeneraci pokožky a vlasů. Je bohatý na vitamíny a antioxidanty, vhodný pro všechny typy pleti. Dopřejte si trochu luxusu s tímto zázračným olejem pocházejícím přímo z přírody. Více informací

350 Kč
289 Kč bez DPH

Dostupnost: Skladem ihned

Zboží k vám dorazí 25.04

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Opunciový olej (Opuntia ficus-indica) - 100% přírodní olej 

Opunciový olej se získává z pečlivě vybraných plodů této rostliny. Je známý svými výjimečnými hydratačními a regeneračními účinky, což z něj činí ideální prostředek určený k péči o pleť a vlasy. Je vhodný pro všechny typy pleti, včetně té nejcitlivější.

Hlavní vlastnosti opunciového oleje

Použitá část rostliny: semena

Extrakční proces: lisování za studena

Země původu: Maroko

Vůně: sladká vůně s květinovými a ořechovými tóny. Vůně není příliš silná ani dominantní.

Léčivé účinky: pomáhá bojovat proti předčasnému stárnutí pleti, redukuje vrásky a zlepšuje vzhled pokožky.

Objem: 10 ml

Barva: světle žlutá až zelenožlutá tekutina

Opunciový olej

Jak používat opunciový olej?

Opunciový olej je známý svými hydratačními a regeneračními účinky, je všestranný a lze jej použít na pleť, vlasy, nehty i jako součást masáže

Aromaterapie

Difuzér: přidejte několik kapek opunciového oleje do difuzéru a nechte se unášet jeho jemnou vůní. Můžete tak zklidnit svou mysl a navodit relaxační atmosféru.

Koupele: přidejte několik kapek opunciového oleje do vany s teplou vodou. Díky tomu se během koupele uvolní vaše tělo i mysl.

Masáže: smíchejte opunciový olej s jiným nosným olejem, např. mandlovým nebo jojobovým, a použijte jej ke zklidňující masáži. Olej pomáhá uvolnit svalové napětí a zároveň hydratuje pokožku.

Parfém: olej z opuncie můžete použít také jako přírodní parfém. Naneste kapku na zápěstí nebo za uši, čímž docílíte jemné vůně.

Kosmetika

Hydratační sérum: ráno nebo večer naneste několik kapek oleje na čistou pleť. Opunciový olej je lehký a snadno se vstřebává, takže je vhodný pro všechny typy pleti.

Oční krém: jemně rozetřete malé množství oleje kolem očí. Tato oblast je citlivá a opunciový olej pomáhá snižovat tvorbu jemných linek a vrásek.

Olej na vlasy: naneste olej na vlhké nebo suché vlasy, abyste jim dodali lesk a zlepšili celkový vzhled suchých a poškozených vlasů.

Maska na vlasy: pro hloubkovou hydrataci a výživu naneste olej na vlasy a vlasovou pokožku, nechte ho působit alespoň 30 minut nebo přes noc a poté jej umyjte.

Olej na ošetření nehtů: naneste olej na nehty a nehtovou kůžičku, abyste je posílili a zlepšili jejich vzhled.

Domácnost

Univerzální čisticí prostředek: opunciový olej můžete smíchat s octem a vodou a vytvořit tak přírodní čisticí prostředek. Jeho příjemná vůně pomáhá neutralizovat zápach octa.

Lesk na listy rostlin: v malém množství lze olej použít k leštění listů rostlin, které tak získají zdravý lesk.

Lesk na dřevo a kůži: na suché dřevěné nebo kožené povrchy lze nanést mírné množství opunciového oleje, a dodat jim tak lesk a ochranu.

Jedná se o kosmetický přípravek, není určen k vnitřnímu užití.

Léčivé účinky opunciového oleje

Opunciový olej získávaný z plodů opuncie je ceněný pro své léčivé účinky, zejména v oblasti péče o pleť a vlasy. 

1. Hydratační účinky: vysoký obsah esenciálních mastných kyselin, jako je kyselina linolová a olejová, přispívá k intenzivní hydrataci pokožky a vlasů.

2. Ochrana proti stárnutí: obsahuje významné množství vitamínu E, silného antioxidantu, který pomáhá chránit pokožku před poškozením volnými radikály, redukuje vrásky a zpomaluje proces stárnutí.

3. Protizánětlivé účinky: díky svým protizánětlivým účinkům je opunciový olej účinný při ošetřování podrážděné, poškozené a citlivé pokožky, včetně léčby takových potíží, jako jsou ekzémy, lupénka a akné.

4. Regenerační účinky: olej podporuje obnovu kožních buněk, což pomáhá při hojení drobných ran a jizev, včetně těch po akné.

5. Zpevnění vlasů a nehtů: olej pomáhá zpevňovat vlasy a nehty, přispívá ke zdravému růstu a snižuje jejich lámavost.

6. Zlepšení celkového stavu pleti: díky obsahu vitamínů a minerálů působí proti vzniku pigmentových skvrn a nerovnoměrnému tónu pleti.

Vhodné kombinace

Opunciový olej lze účinně kombinovat s jinými esenciálními a nosnými oleji a používat ho k různým kosmetickým a léčebným účelům.

Levandulový esenciální olej

Esenciální olej z růže

Esenciální olej tea tree

Esenciální olej ylang ylang

Esenciální olej kadidlo

Esenciální olej z grapefruitu

Jojobový olej

Arganový olej

Avokádový olej

Opunciový olej

Parametry a specifikace

Objem10 ml
ZnačkaPěstík
CertifikaceZ udržitelného zemědělství, Wild harvested, Vhodné pro vegany, 100% Organic
Druh olejeNosný olej
Roční obdobíLéto, Podzim
ÚčinekZklidňující
Vhodné proTěhotné a kojící ženy
Účel použitíAkné, Péče o pleť, Péče o vlasy, Vrásky, Záněty
VůněNeutrální
Od A do ZO

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-