Aquilegia caerulea/orlíček/sm

pošli přes

Orlíček barevný

Nádherná a známá trvalka, které prospívá nejen na slunci, ale také v polostínu. Nenáročná na pěstování. Květy mají mnoho barev a v záhonech působí velmi křehce. Balení obsahuje 55 semen. Více informací

32 Kč
29 Kč bez DPH

Dostupnost: Skladem ihned

Zboží k vám dorazí 21.04

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Aquilegia caerulea - mix

Trvalka, která tvoří 50 – 80 cm vysoké lodyhy, na nichž nese krásné květy. V ČR se pěstují především kultivary orlíčků, vyznačující se dlouhými rovnými ostruhami a velkými květy výrazných barev. Původní barvou orlíčků je modrá. Existuje mnoho kultivarů v bílé, krémové, oranžové, růžové, žluté, červené a fialové barvě, ale i dvoubarevné druhy. Kvete od května do sprna. Rostlina je vhodná pro výsadby v parcích, nejlépe nepravidelných kompozic přírodního charakteru. Orlíček je především květinou našich babiček. V moderní architektuře nesmí orlíčky chybět v zahradách s venkovkou tématikou. Velkou zajímavostí u orlíčků je jejich křížení. Kříží se nejen v přírodě, ale i na zahradě samovolně, proto i u vás na zahradě můžete vypěstovat nové odrůdy. Na zahradě se výborně kombinuje např. se stínomilnými trvalkami jako je např. srdcovka, sasanky či konvalinky.

Jak pěstovat orlíček

  • Vyhovuje mu polostín, ale i výsluní, ne však úpal. Vyžadují pravidelnou zálivku, kypření půdy a pravidelně hlídáme pH půdy. Pokud je půda moc kyselá či těžká, upravíme ji vápencem a pískem. Nesnáší přezasování. Na stanovišti vydrží několik let.

  • Semena vyséváme na podzim přímo na záhon. Semena vyséváme velmi mělce. Po výsadbě ihned zalijeme.

    Další možností je jarní výsev v měsících březen- duben. Malá černá semena vysazujeme do speciální substrátu určeného rpo výsev a jemně je zasypeme. Za dva až tři týdny se objeví zelené rostlinky. Mladé semenáčky mají mít dostatek vláhy, ne však přemokření, které by mohlo způsobit odumírání klíčících rostlin. Teplota na klíčení by měla být 20 ° C. Po vzejití rostliny přemístíme do chladnější místnosti. Následně je po 4 až 6 týdnech přepikírujeme přímo na záhon.

  • Vyžaduje lehčí vápnité a mírně vlhké půdy s dostatkem humusu.

  • Pokud je půda dostatečně zásobená živinami, není hnojení nutné. V opačném případě orlíčky přihnojujeme každý týden až čtrnáct dní běžnými hnojivy na kvetoucí zahradní rostliny.

  • Rostliny jsou napadány padlím a plísní šedou. Vhodnou ochranou je aplikace fungicidů. Z živočisných škůdců se mohou objevit plži a háďátka. Plžů se zbavíme nejlépe jejich sběrem. Proti háďátkům je vhodné do přítomnosti orlíčku vysázet aksamitníky či ostálky. Pilatka řepná způsobuje na rostlinách holožír. Vhodnou ochranou je použití insekticidů jako je např. Calypso 480 SC.

Parametry a specifikace

DruhOrlíček
Odrůdajarní-podzimní
Cibulovinyjarní-podzimní
Šířka výrobku8.0 cm
Výška výrobku14.0 cm
Hloubka výrobku0.2 cm

Zákazníci s tímto produktem nakoupili také:

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-