Zinnia Haag/ostál.úzkol/sm 04538

pošli přes

Ostálka Haageova - mix

Ostálka Haageova je oblíbená letnička keřovitého vzrůstu, určená na záhony a k řezu. Ostálky odpuzují háďátka. Vhodná je jejich výsadba v blízkosti zeleninových záhonů. Balení obsahuje 40 semen. Více informací

25 Kč
22 Kč bez DPH

Dostupnost: Tento produkt již není na skladě

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Zinnia haageana - mix

Pochází z Mexika. Letnička a velkými kulovitými květy, dosahující výšky až 90 cm v závislosti na odrůdě. Kvete v červenci a srpnu. Květy jsou rozličných barev jako je např. bílá, krémová, oranžová, růžová, fialová, vínová, purpurová, červená, žlutá. Podle typu květů lze ostálky dělit na : pomponkokvěté, jiřinokvěté, kaktusokvěté, kalifornské a liliputí.

Ostálky kromě jejich nádherných květů mají také jednu velmi pozitivní vlastnost pro všechny pěstitele zeleniny. Odpuzují háďátka. Jejich květy lze použít k barvení látek, přibarvování aromatických koupelí. Ostálka je výborná rostlina k řezu do vázy, při časté výměně vody vydrží přes týden.

Jak pěstovat ostálky

  • Rostliny vyžadují teplé, slunečné stanoviště. Vyžaduje pravidelnou zálivku. Není tolerantní vůči suchu, velmi rychle vadne. Vyžaduje stanoviště chráněné před větrem.

  • Semena vyséváme v březnu do pařeniště. Lehce je zasypeme. Ptimální teplota pro klíčení je při 18° C. Na záhon rostliny vysazujeme až koncem května, kdy nehrozí jejich přemrznutí.

  • Vyhovuje jim výživná, na humus bohatá, propustná a hlavně výhřevná půda.

  • Na záhony před výsadbou spolu se zpracováním půdy zapravíme dobře vyzrálý kompost. Během vegetace aplikujeme hnojivo 1x za 14 dní, především ta s nízkým obsahem dusíku.

  • Rostliny netrpí chorobami ani škůdci, pokud jsou pěstovány na správném stanovišti. Vlhko způsobuje uhnití kořenů. Mladé rostliny napadají slimáci, kteří je ožírají.

Parametry a specifikace

Druhostálka
Šířka výrobku8.0 cm
Výška výrobku14.0 cm
Hloubka výrobku0.2 cm

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-