Cortaderia sel/pamp.tráva/bí 30501

pošli přes

Pampová tráva - bílá (Cortaderia selloana) cca 200 semínek

Kortadérie čili pampová tráva je krásná solitérní tráva robusního vzrůstu. Převislé šedozelené listy jsou až 1m dlouhé. Nenáročná trvalka. Balení obsahuje 200 semen. Více informací

44 Kč
39 Kč bez DPH

Dostupnost: Skladem ihned

Zboží k vám dorazí 31.03

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Cortaderia selloana - bílá

Tato nápadná rostlina patří k rodu složenému asi z 23 druhů stálezelených nebo poloopadavých travních porostů původem z Nového Zélandu, Nové Guinee a Jižní Ameriky. Jedná se o velmi dekorativní, mohutnou okrasnou trávu, která dorůstá do výšky až 200 cm. Květenství dosahuje velikosti až 50 cm, úzké zelené listy dosahují délky až 100 cm. Je mrazuvzdorná. V našich klimatických podmínkách se nejčastěji pěstují tři odrůdy, přičemž pro každou z nich je typická jiná barva květenství. Díky svému statnému vzrůstu a nápadným květenstvím uplatní především jako solitéra na terase, v trávníku, u vodní nádrže nebo v předzahrádce.

Jak pěstovat pampovou trávu

  • Prosperuje na slunném stanovišti nebo v polostínu, kde bude chráněná. Po výsadbě a během léta potřebuje dostatek vláhy, jinak dává přednost suchu. K úspěšnému zimování pampové trávy je zajistit jí suché stanoviště. Doporučuje se svázat celý trs do snopu, který lze ještě obložit jako stan palubkami, polystyrénem nebo jehličnatými větvemi. Igelitový pytel není vhodný, protože se v něm zdržuje vlhkost. Od konce března až do května, kdy už nehrozí mrazy ani sníh, odstraníme kryt a následně sestříháme suché části rostliny.

  • Semena vyséváme v únoru na povrch propustného substrátu. Substrát vlhčíme rosením, a nádobu přikryjeme sklem nebo folií, tak aby neustále lehce větral. Optimální teplota ke klíčení je 20-25°C. Semena klíčí 30-60 dní. Po vyklíčení trávu necháme zesílit, po té rozsadíme do nádob.

  • Půda by měla být výživná a propustná. Vhodné je stanoviště výsadby obohatit o písek a štěrk.

  • 1x za měsíc v průběhu vegetace přihnojujeme plným tekutým hnojivem, které je rozpustné ve vodě, např. Cererit, Kristalon.

  • Všechny zástupci čeledě lipnicovitých trpí převážně houbovými chorobami. Rez travní se vyskytuje v pozdním létě a pozná se podle žlutooranžových nebo červenohnědých práškovitých kupek na listech nebo stéblech trav.

    Plíseň sněžnáse objevuje na podmáčených místech trávníku, které jsou dlouho pokryté sněhovou pokrývkou bez předchozího promrznutí půdy. Pozná se podle mrtvých, vybělených ploch. Proti plísni sněžné či čarodějným kruhům lze nejlépe bojovat prevencí. Ta spočívá ve vyváženém hnojení a intenzivním provzdušňování země.

    Padlí travní (Blumeria graminis) je velmi častým houbovým parazitem zásevů trav a zejména přehoustlých, bujných porostů. Dalším problémem u porostů trav je rez travní. Na padlí jsou účinné přípravky na bazi propiconazolu, tebuconazolu i triadimefonu.

Parametry a specifikace

DruhPampová tráva
Šířka výrobku8.0 cm
Výška výrobku14.0 cm
Hloubka výrobku0.2 cm

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-