Paprička chilli HABANERO CHOCOLATE/tz-hn/PQ

pošli přes

Paprička chilli HABANERO CHOCOLATE 350k SHU

Pozdní odrůda pálivé papriky typu Habanero s tmavě hnědými plody. Plody jsou 3 cm široké a 4-5 cm dlouhé. Odrůda je vhodná pro pěstování v krytech nebo v nádobách na balkónech. Pálivost až 350 000 SHU. Více informací

68 Kč
56 Kč bez DPH

Dostupnost: Tento produkt již není na skladě

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

  • Vyžadují slunné (světlé) stanoviště, dobrou zálivku a kyprou půdu. Vyhovuje prohnojená humózní půda, která je vzdušná a dostatečně vlhká. Při zálivce sazenic nepoléváme vodou listy, omezí se tak vznik chorob a plísní.

  • Semena vyséváme v únoru do kypré půdy - přidáváme proto perlit nebo vermikulit, který provětrávání zajištuje. Ideální jsou rašelinové Jiffy. Při klíčení nutno dodržet teplotu 20 - 25 °C. Semena nezatlačujeme do substrátu. Kropíme rosením. Semenáčky musí být umístěné na světlém stanovišti.

  • Vhodný je speciální zahradnický substrát pro rajčata a papriky. Chilli papričkám se daří v půdě, kde se úroveň pH pohybuje kolem 6.

  • Dokud rostlina roste, používejte hnojivo pro růst s dusíkem, například Krystalon Start. Jakmile se objeví první květy použijeme např. Krystalon Plod a Květ. Hnojivo aplikujeme každých 14 dní.

  • Chilli papriky napadají nejčastěji mšice,svilušky, molice, třášněnky a padlí. V tomto případě použijeme k ochraně fungicid (padlí) či insekticid(mšice atd.). Papričky mohou napadnout háďátka. Příčinou je nesterilní půda. Rostlinu je třeba přesadit, další možností je půdu sterilizovat (v troubě či horkou vodou). Papriky napadají i virové infekce. V tomto případě doporučujeme sadbu znehodnotit.

  • Sklízíme plně červené plody.

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-