Paprika Cayenna

pošli přes

Kiepenkerl zahradní potřeby

Paprika Cayenna

Pikantní, od zelené do červena zrající kulinářská paprika. Více informací

90 Kč
74 Kč bez DPH

Dostupnost: Tento produkt již není na skladě

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Pikantní, od zelené do červena zrající kulinářská paprika. Ideální na sušení, namlít do cayenského pepře jako ostré koření. 

3 cm široký a 16 cm dlouhý lusk. Roste zmatečně, buď vzhůru nebo do stran a tvar si ponechá rovný nebo se zakřivuje. Cayenne Red má vitální plody značného množství. Pochází z Guyany. Pálivost je 30 000 - 50 000 SHU.

Až 80 cm vysoká rostlina. Caynne Red vytváří celkově řídký keřík. Je nutné jej vyvazovat k opoře, jinak v době zrání dojde k polámání větví. Ideální na záhon v nižších polohách, jinak se jí velmi daří ve sklenících, fóliovnících. Poroste též na balkóně. Je nutné co nejdelší přímé oslunění. Kajenská paprika patří mezi méně náročné, výnos papriček bývá lehce nadprůměrný.

Chuťově příjemná chilli se štiplavým palem, plody jsou plné aroma. Výborná i jako koření, které se v České republice nazývá Kayenský pepř. Lze ji sterilovat, konzumovat jako součást salátů. Díky své "nenásilné" pálivosti je velmi oblíbenou surovinou ve většině kuchyní.

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-