Postupný návod od výsevu pod sklizeň.
Jak bude tvá rostlinka šplhat květináčem,
vždy když bude potřeba, ozvu se co a jak dál.
Zpět k nákupu
Vytvořit objednávkupošli přes
Pikantní, od zelené do červena zrající kulinářská paprika. Více informací
Dostupny od:
Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč
Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice
Doprava zdarma nad 1500 KčPikantní, od zelené do červena zrající kulinářská paprika. Ideální na sušení, namlít do cayenského pepře jako ostré koření.
3 cm široký a 16 cm dlouhý lusk. Roste zmatečně, buď vzhůru nebo do stran a tvar si ponechá rovný nebo se zakřivuje. Cayenne Red má vitální plody značného množství. Pochází z Guyany. Pálivost je 30 000 - 50 000 SHU.
Až 80 cm vysoká rostlina. Caynne Red vytváří celkově řídký keřík. Je nutné jej vyvazovat k opoře, jinak v době zrání dojde k polámání větví. Ideální na záhon v nižších polohách, jinak se jí velmi daří ve sklenících, fóliovnících. Poroste též na balkóně. Je nutné co nejdelší přímé oslunění. Kajenská paprika patří mezi méně náročné, výnos papriček bývá lehce nadprůměrný.
Chuťově příjemná chilli se štiplavým palem, plody jsou plné aroma. Výborná i jako koření, které se v České republice nazývá Kayenský pepř. Lze ji sterilovat, konzumovat jako součást salátů. Díky své "nenásilné" pálivosti je velmi oblíbenou surovinou ve většině kuchyní.