Pennisetum alopecur/dochan/

pošli přes

Pennisetum alopecuroides - Dochan psárkovitý

Dochan je okrasná soliterní travina, která má nádherné květenství připomínající housenku. Hodí se do smíšených výsadeb či jako solitera. Balení obsahuje 12 semen. Více informací

minimální množství je 10 množství tohoto výrobku

51 Kč
46 Kč bez DPH

Dostupnost: Tento produkt již není na skladě

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Pennisetum alopecuroides

Pochází z Japonska, Koreje a Číny. Můžeme jej nalézt i v západní Austrálii. Vousatec je velmi elegantní okrasná tráva se středně až tmavě zelenými listy. Tvoří husté trsy ve tvaru přetékající fontány. Raší pozdě, někdy až v průběhu května. Květy se objevují v podobě bohatých krásných hustých štětinatých nafialovělých až béžovozelených lichoklasů, které připomínají štětky nebo housenky. Objevují od konce srpna a většinou vydrží dlouho do podzimu. Celá rostlina dorůstá výšky 90 cm. Dochan je krásná solitera pro podzimní efekt nebo do stepních výsadeb a kombinací s menšími nebo většími kvetoucími travami, keři a trvalkami. Díky kompaktnímu tvaru vhodný do lemů a reprezentativních předzahrádek.

Jak pěstovat dochan

  • Vyžaduje plné slunce. Zálivka by měla být pravidelná. Půda pro pěstování dochanu by měla být mírně suchá, až vlhká. Na zimu nadzemní část usychá. Uschlou hmotu seřezáváme až na jaře (konec března), ne před zimou. Při podzimním řezu hrozí, že voda nateče do zbytků stébel a poté mohou vyhnívat kořeny.

  • Semena vyséváme v únoru na povrch propustného substrátu. Substrát vlhčíme rosením, a nádobu přikryjeme sklem nebo folií, tak aby neustále lehce větral. Optimální teplota ke klíčení je 20-25°C. Semena klíčí 30-60 dní. Po vyklíčení trávu necháme zesílit, po té rozsadíme do nádob.

  • Vyhovuje mu dobře propustná, na živiny bohatá zahradní půda. Nesnáší utužené jílovité, přemokřené či kyselé půdy.

  • Rostlinám vyhovuje občasné přihnojení. Ideální ve formě zálivky cca 5x za vegetaci.

  • Všechny zástupci čeledě lipnicovitých trpí převážně houbovými chorobami. Rez travní se vyskytuje v pozdním létě a pozná se podle žlutooranžových nebo červenohnědých práškovitých kupek na listech nebo stéblech trav.

    Plíseň sněžnáse objevuje na podmáčených místech trávníku, které jsou dlouho pokryté sněhovou pokrývkou bez předchozího promrznutí půdy. Pozná se podle mrtvých, vybělených ploch. Proti plísni sněžné či čarodějným kruhům lze nejlépe bojovat prevencí. Ta spočívá ve vyváženém hnojení a intenzivním provzdušňování země.

    Padlí travní (Blumeria graminis) je velmi častým houbovým parazitem zásevů trav a zejména přehoustlých, bujných porostů. Dalším problémem u porostů trav je rez travní. Na padlí jsou účinné přípravky na bazi propiconazolu, tebuconazolu i triadimefonu.

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-