Pepřovec (Schinus molle) 6 semen

Pepřovec je exotický strom, který je oblíbený díky svému zajímavému vzhledu, který přitahuje pozornost svými svěže zelenými listy a nápadně červenými plody. Plody stromu připomínají drobné kuličky pepře a mají příjemnou kořeněnou vůni, která dodá zahradě nebo parku nádhernou atmosféru. Více informací

49 Kč
44 Kč bez DPH

Dostupnost: Tento produkt již není na skladě

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Pepřovec - Schinus molle - 6 semen

Pepřovec je středně velký strom pocházející z Jižní Ameriky. Patří do čeledi Anacardiaceae a je známý svými výraznými červenými plody, které vizuálně připomínají malá zrnka pepře. Název "pepřovec" je odvozen od podobnosti plodů se zrnky pepře, i když pepřovec není příbuzný pravému pepři, který pochází z pepřovníku černého (Piper nigrum). Tento strom je známý svou dekorativní hodnotou a aromatickými vlastnostmi

Pepřovec je oblíbeným doplňkem krajinářské architektury díky své odolnosti vůči suchu a schopnosti snášet celou řadu klimatických podmínek. Jeho střední velikost umožňuje pěstování v různých prostředích, od zahrádek až po veřejné parky. Nezaměnitelný vzhled stromu a aroma červených bobulí z něj činí skvělou volbu pro každého, kdo hledá pro svou zahradu exotičtější rostlinu.

Pepřovec

Pepřovec: Popis vzhledu rostliny 

Pepřovec je středně velký strom s výrazným vzhledem. Dorůstá do výšky 8-15 metrů a v závislosti na podmínkách růstu může mít pyramidovitou nebo rozložitou korunu. Listy pepřovce mají pýřitou strukturu. To znamená, že se skládají z několika párových lístků, které jsou dlouhé asi 5-10 cm. Listy mají svěže zelenou barvu a na povrchu jsou hladké. Květy pepřovce jsou malé a mají bílou až žlutou barvu. Vykvétají v květnu a červnu a jsou velmi nápadné svým vzhledem. 

Nejvýraznějším znakem této rostliny jsou plody. Jedná se o drobné, červené, kulaté bobule, které se podobají malým zrnkům pepře. Tyto plody mají silnou a příjemnou kořeněnou vůni. Pepřovec je oblíbeným zahradním prvkem nejen díky svým plodům, ale také díky svým estetickým listům a celkovému vzhledu.

Pepřovec

Jak pěstovat pepřovec?

1. Stratifikace semen: pepřovec má přirozenou klidovou fázi, což znamená, že semena musí projít stratifikací, než se probudí z klidového stavu a začnou klíčit. Proto je třeba umístit semena do vlhkého prostředí (například mezi navlhčené papírové ubrousky) a vložit je do uzavřené nádoby nebo sáčku. Poté nechte semena stratifikovat v lednici po dobu 4 až 6 týdnů.

2. Příprava pěstebního prostoru: zvolte dobře propustný a mírně vlhký substrát pro pěstování v květináčích. Pepřovec totiž dává přednost dobře propustné půdě.

3. Výsev semen: po stratifikaci vyjměte semena z lednice a jemně je posypte na povrch substrátu. Přikryjte je pouze tenkou vrstvou substrátu. Semena není nutné zasévat příliš hluboko.

4. Zalévání: udržujte substrát vlhký, ale ne příliš mokrý. Nepřemokřujte ho, aby nedošlo k hnilobě semen.

5. Umístění: nádobu se zasazenými semeny umístěte na místo s dostatkem světla, ale zároveň chráněné před přímým slunečním zářením.

6. Klíčení: klíčení může trvat několik týdnů až měsíců. Po vyklíčení zajistěte sazenicím dostatek světla a nevystavujte je nízkým teplotám.

7. Péče o sazenice: jakmile se rostliny dostatečně vyvinou a vyrostou, můžete je přesadit do větších květináčů nebo do půdy venku (pokud je teplé počasí). Zajistěte jim dostatek vody a postupně zvyšujte jejich vystavení slunečnímu světlu.

Parametry a specifikace

DruhPepřovec
Druh exotických rostlinBylinky a léčivky, Listnaté stromy, Mrazuvzdorné, Okrasné, Plodící
Výška vzrůstuMalé stromy, Středně velké stromy
PěstováníNa slunci, Venku
Vhodné proPokročilé
Od A do ZP

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-