Jinan dvoulaločný (Ginkgo biloba) 3 semena

Jinan dvoulaločný, známý také jako Ginkgo biloba, je dřevina považovaná za živou fosilii. Tento listnatý strom pochází z Číny a je ceněn pro svůj jedinečný vzhled a léčivé účinky. Jinan dvoulaločný je velmi odolný a dlouhověký, často se pěstuje pro okrasné účely a používá se také v tradiční čínské medicíně.  Více informací

58 Kč
52 Kč bez DPH

Dostupnost: Tento produkt již není na skladě

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Jinan dvoulaločný - Ginkgo biloba - 3 semena

Jinan dvoulaločný, známý také jako Ginkgo biloba, je listnatý strom pocházející z Číny. Je to jeden z nejstarších stromů na světě a často se o něm mluví jako o "živé fosilii", protože existuje již více než 270 milionů let. Jinan dvoulaločný má charakteristické dvoulaločné listy, které se na podzim zbarvují do zlata. Je považován za významný okrasný strom, ale pro své údajné léčivé účinky se používá i v tradiční čínské medicíně. Má unikátní semena, která se využívají při vaření jako potravina pro různé pokrmy.

Jinan dvoulaločný

Jinan dvoulaločný: Popis vzhledu rostliny

Jinan dvoulaločný je středně velký strom s kuželovitou korunou a dorůstá do výšky až 30 metrů. Jeho kmen je robustní a šupinatý, s hnědou až šedou kůrou. Má charakteristicky dvoulaločné listy zelené barvy s výraznou žilnatinou. Na podzim se listy zbarvují do krásného zlatavého až žlutého odstínu. Jinan dvoulaločný plodí šištice, které obsahují semena obalená dužnatým obalem. Semena mají žlutou až oranžovou barvu a tvar podobný broskvi. Obecně je jinan dvoulaločný velmi elegantním stromem s typickými dvouřadými listy a okrasným vzhledem.

Jinan dvoulaločný

Jak pěstovat jinan dvoulaločný?

1. Opláchnutí semen: opláchněte semena vodou a odstraňte z nich případný dužnatý povlak.

2. Stratifikace semen: semena připravte na klíčení stratifikací. Umístěte semena na 2 až 3 měsíce do vlhkého prostředí s teplotou kolem 4 °C. To napodobuje přirozené zimní podmínky a pomáhá semenům lépe vyklíčit.

3. Příprava substrátu: připravte vhodný substrát obsahující směs rašeliny, písku a zahradní zeminy. Ujistěte se, že je dostatečně propustný a dobře odvádí vodu.

4. Výsadba semen: stratifikovaná semena zasaďte do substrátu ve vhodných květináčích. Přikryjte je tenkou vrstvou substrátu.

5. Zalévání: udržujte substrát mírně vlhký, ale ne přemokřený. Zalévejte opatrně, abyste nepoškodili klíčící semena.

6. Umístění a teplota: umístěte sazenice na teplé a slunné místo. Jinan dvoulaločný preferuje dobře osvětlená místa, ale nevystavujte ho přímému slunečnímu záření.

7. Péče o sazenice: kontrolujte růst sazenic a udržujte substrát vlhký. Postupně je vystavujte většímu množství slunečního světla.

8. Přesazování: jakmile sazenice vyrostou a zapustí dostatečně silné kořeny, přesaďte je na trvalé venkovní stanoviště nebo do větších květináčů.

9. Péče o rostlinu: pravidelně ji zalévejte, udržujte substrát vlhký, ale ne přemokřený. Jinan dvoulaločný je odolný vůči většině škůdců a nemocem, ale pravidelně ho kontrolujte a odstraňujte zvadlé části.

Parametry a specifikace

DruhJinan
Druh exotických rostlinBylinky a léčivky, Listnaté stromy, Mrazuvzdorné, Okrasné, Užitkové
Výška vzrůstuGigantické stromy, Středně velké stromy, Velké stromy
PěstováníNa slunci, Ve stínu, Venku
Vhodné proPokročilé
Od A do ZJ

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-