Moruše černá (Morus nigra) 7 semen

Moruše černá je ovocný strom pocházející z jižní Evropy a jihozápadní Asie. Je známá svými lahodnými, tmavě fialovými až černými plody, které mají sladkou a šťavnatou dužinu. Díky svým dekorativním plodům a listům je oblíbenou okrasnou dřevinou. Více informací

64 Kč
57 Kč bez DPH

Dostupnost: Tento produkt již není na skladě

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Moruše černá - Morus nigra - 7 semen

Moruše černá je ovocný strom pocházející z jižní Evropy a jihozápadní Asie. Plodem moruše černé jsou malé bobule, které dozrávají v létě. Mají tmavě fialovou až černou barvu a sladkou šťavnatou dužinu. Jsou oblíbené pro svou vynikající chuť a používají se do různých pokrmů, džemů a dezertů. Moruše černá se pěstuje také jako okrasný strom díky svým středně velkým listům a rozložité koruně.

Moruše černá

Moruše černá: Popis vzhledu rostliny 

Moruše černá je středně velký strom, který dosahuje výšky 10 až 12 metrů. Má rozložitou korunu se široce oválnými, tmavě zelenými listy. Listy jsou jednoduché, střídavě uspořádané a mají hladký povrch. Strom je opadavý, což znamená, že listy se na podzim zbarvují do žluta až červena a poté opadávají. Moruše černá je dvoudomý strom, to znamená, že samčí a samičí květy se vyskytují odděleně na stejném stromě. Plody moruše černé jsou drobné bobulky s tmavě fialovou až černou slupkou a sladkou šťavnatou dužinou.

Moruše černá

Jak pěstovat moruši?

1. Stratifikace semen: Semena moruše jsou neaktivní a vyžadují stratifikaci, která imituje zimní klimatické podmínky. Umístěte semena do vlhkého prostředí, například do vlhkého písku nebo vlhké látky, a uložte je na chladné místo, například do chladničky, přibližně na 6 až 8 týdnů.

2. Příprava půdy: Připravte si květináč nebo nádobu s propustnou půdou bohatou na živiny. Pro sazenice moruše je vhodná směs cizokrajné zeminy, rašeliny a písku.

3. Sázení semen: Stratifikovaná semena vložte do půdy do hloubky asi 1 až 2 cm. Ujistěte se, že jsou semena dobře zakrytá, a přitlačte kolem nich substrát.

4. Teplota a vlhkost: Květináč nebo nádobu uchovávejte na teplém a světlém místě s teplotou kolem 20-25 °C. Dbejte na to, aby půda byla stále vlhká, ale ne přemokřená.

5. Klíčení semen: Klíčení semen může trvat několik týdnů až měsíců. Po vyklíčení uchovávejte semenáčky na světlém místě, ale chraňte je před přímým slunečním světlem.

6. Péče o sazenice: Jakmile se semenáčky objeví, postupně je navykejte na více slunečního světla. Pravidelně zalévejte, aby byla půda stále vlhká, ale vyvarujte se nadměrné zálivky.

7. Přesazení ven: Jakmile je kořenový systém dostatečně silný, můžete sazenice přesadit ven na slunné místo. Ujistěte se, že mají dostatek prostoru pro růst.

Parametry a specifikace

DruhMoruše
Druh exotických rostlinExotické ovoce, Mrazuvzdorné, Okrasné, Plodící, Užitkové
Výška vzrůstuMalé stromy
PěstováníNa slunci, Ve stínu, Venku
Vhodné proZačátečníky
Od A do ZM

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-