Mučenka jedlá (Passiflora edulis) 8 semen

Mučenka jedlá neboli marakuja je exotická ovocná rostlina, která se vyznačuje chutnými a aromatickými plody. Její kulaté plody mají sladkou a osvěžující chuť, která připomíná kombinaci ananasu a citrusů. Tato rostlina je také dekorativní, s atraktivními květy a listy, což ji činí skvělou volbou pro zahradníky a milovníky exotického ovoce. Více informací

49 Kč
44 Kč bez DPH

Dostupnost: Tento produkt již není na skladě

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Mučenka jedlá - Passiflora edulis - 8 semen

Mučenka jedlá, známá také jako maracuja, je ovocná rostlina pocházející z tropických oblastí Jižní Ameriky. Patří do čeledi Passifloraceae a je známá pro své lahodné plody. Díky mučence jedlé můžete na své zahradě vytvořit tropickou atmosféru a vychutnat si čerstvě sklizené plody plné vitamínů. Tato rostlina je skvělou volbou pro všechny milovníky exotického ovoce a zahradničení.

Mučenka jedlá

Mučenka jedlá: Popis vzhledu rostliny 

Mučenka jedlá je popínavá rostlina s atraktivním vzhledem. Má dlouhé, štíhlé výhonky, které se vinou a přichycují ke stromům nebo oporám. Má tmavě zelené listy, které mají charakteristický pětilaločnatý tvar. Květy mučenky jedlé jsou velké, výrazné a složitě stavěné. Mají bílou nebo žlutou barvu s výraznými fialovými nebo nachovými okvětními lístky. Plody této rostliny jsou kulaté a mají hladkou, pevnou slupku, která může být v závislosti na odrůdě zbarvena do žluta, oranžova nebo fialova.

Mučenka jedlá

Jak pěstovat mučenku jedlou?

1. Příprava semen: Namočte semena na několik hodin do vody, abyste podpořili jejich klíčivost. Poté je nechte vyschnout na papírovém ubrousku.

2. Příprava půdy: Připravte propustnou a živnou půdu. Můžete použít směs rašeliny a perlitu nebo univerzální substrát pro sazenice.

3. Výsev semen: Přidejte semena na povrch půdy a lehce je přikryjte tenkou vrstvou substrátu. Ujistěte se, že semena jsou dobře zapuštěna a přitisknuta k půdě.

4. Zálivka: Udržujte půdu vlhkou, ale ne přemokřenou. Zalévejte opatrně, abyste nepoškodili semena.

5. Teplota a osvětlení: Udržujte pěstitelské prostředí teplé (ideálně kolem 25 °C) a umístěte květináče na světlé místo, které však není vystaveno přímému slunečnímu záření.

6. Klíčení semen: Klíčení může trvat několik týdnů. Během této doby udržujte optimální vlhkost půdy a sledujte, jak semena klíčí.

7. Péče o sazenice: Jakmile se sazenice objeví, postupně snižujte vlhkost půdy a poskytujte jim dostatek světla.

8. Přesazení: Když sazenice dorostou do vhodné velikosti, přesadíme je do větších květináčů nebo venku do země. Dodržujte doporučenou vzdálenost mezi rostlinami.

9. Pěstování a péče: Pokračujte ve správné zálivce, hnojení a ochraně rostliny před nepříznivými povětrnostními podmínkami. Poskytujte rostlině oporu pro její popínavý růst.

Parametry a specifikace

DruhMučenka
Druh exotických rostlinExotické ovoce, Mučenky, Plodící, Užitkové, Teplomilné
Výška vzrůstuPopínavé rostliny
PěstováníNa slunci, V květináči, Ve skleníku
Vhodné proPokročilé
Od A do ZM

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-