Banánovník Velutina (Musa velutina) 5 semen

Banánovník Velutina je fascinující rostlina, která vás okouzlí svým exotickým vzhledem. Jeho velké a sametové listy navozují dojem luxusu a elegance. Tento druh banánovníku je ceněn především pro svou odolnost vůči nepříznivým podmínkám, jakými jsou suché klima a nízké teploty. Více informací

79 Kč
71 Kč bez DPH

Dostupnost: Tento produkt již není na skladě

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Banánovník Velutina - Musa velutina - 5 semen

Banánovník Velutina je druh rostliny z čeledi banánovníkovitých. Jedná se o tropickou rostlinu, která dorůstá do výšky přibližně 2 metrů. Má velké, sametové listy a plodí chutné, menší banánky. Banánovník Velutina pochází z tropických oblastí a je ceněn především pro svou odolnost vůči suchu a nízkým teplotám. Hojně se využívá jako okrasná rostlina i jako užitková rostlina.

Banánovník Velutina

Banánovník Velutina: Popis vzhledu rostliny 

Banánovník Velutina je působivá rostlina s výrazným vzhledem. Je pro něj typický vysoký a robustní kmen, který může dosahovat výšky až 2 metrů. Má široké, dlouhé a sytě zelené listy. Jsou sametové a hedvábně jemné a mohou být dlouhé až 3 metry. Tyto listy vytvářejí kulovitou korunu, která rostlině dodává majestátní vzhled. Banánovník Velutina je díky svému robustnímu a atraktivnímu vzhledu skutečnou okrasou, která přitahuje pozornost a svou přítomností zpestřuje jakýkoliv prostor.

Banánovník Velutina

Jak pěstovat banánovník Velutina?

1. Příprava půdy: Použijte propustný substrát bohatý na živiny. Pro podpoření růstu přidejte kompost nebo hnojivo.

2. Klíčení semen: Semena můžete na několik hodin nebo přes noc namočit do vody, abyste zvýšili pravděpodobnost jejich vyklíčení. Poté je položte na vlhký papírový ubrousek nebo do malých květináčků naplněných substrátem.

3. Vytvoření příjemného prostředí: Umístěte květináče s osivem do teplé místnosti s teplotou přibližně 24-30 °C. Chcete-li vytvořit skleníkový dojem, můžete je přikrýt průhlednou fólií.

4. Kontrola vlhkosti: Dbejte na to, aby substrát zůstal vlhký, ale nebyl přemokřený. Pravidelně kontrolujte vlhkost a potřebu zálivky.

5. Klíčení a růst: Po několika týdnech by měla semena začít klíčit. Jakmile se objeví semenáčky, postupně snižujte vlhkost a odstraňte fólii.

6. Péče o mladé rostliny: Během růstu mladé rostliny postupně přesaďte do větších květináčů. Poskytněte jim dostatek světla a tepla. Pravidelně je zalévejte a hnojte.

7. Trpělivost: Nezapomeňte, že banánovníky Velutina rostou pomalu. Buďte trpěliví a pečlivě se o rostliny starejte, aby byly silné a zdravé.

Parametry a specifikace

DruhBanánovník
Druh exotických rostlinPlodící, Užitkové, Mrazuvzdorné, Exotické ovoce, Banánovníky
Výška vzrůstuBylinné stromy
PěstováníVenku, Ve stínu, Ve skleníku, V květináči, Uvnitř, Na slunci
Vhodné proZačátečníky
Od A do ZB

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-