Smrk tibetský (Picea smithiana) 10 semen

Tento nádherný strom je jedním z nejkrásnějších druhů smrků, který vás okouzlí svou krásnou korunou ve tvaru pyramidy a elegantním, jemným jehličím. Smrk tibetský pochází z horských oblastí Himalájí vás ohromí svou majestátností. Více informací

39 Kč
35 Kč bez DPH

Dostupnost: Tento produkt již není na skladě

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Smrk tibetský - Picea smithiana - 10 semen

Smrk tibetský  je druh stromu z čeledi borovicovitých (Pinaceae). Je to velký a impozantní strom, který je považován za jeden z nejkrásnějších druhů smrků. Tento strom se nachází především v horských oblastech Himalájí a je rozšířen v různých státech včetně Indie, Nepálu, Pákistánu a Číny. Smrk tibetský se často pěstuje jako okrasný strom v botanických zahradách a ve volné přírodě v oblastech s mírnějším klimatem. Je oblíbený svým atraktivním vzhledem a velkou estetickou hodnotou.

smrk tibetský

Smrk tibetský: Popis vzhledu rostliny 

Smrk tibetský je vysoký strom, který obvykle dorůstá do výšky 30 až 50 metrů, ale někdy může být i vyšší. Má úzkou korunu ve tvaru pyramidy, která je pro smrky typická. Jeho jehlice jsou jemné, štíhlé a mají světle zelenou barvu. Na větvích jsou obvykle uspořádány spirálovitě. Smrk tibestký plodí hnědé, válcovité šišky, která jsou důležitou potravou pro mnoho živočichů. Smrk tibetský má ekologický význam v horských ekosystémech. Poskytuje úkryt mnoha živočichům a je součástí zranitelného a biologicky rozmanitého himálajského ekosystému.

smrk tibetský

Jak pěstovat smrk tibetský:

1. Příprava semen: semena je důležité stratifikovat, což napodobuje přirozené podmínky, kterými semena procházejí během zimy. Semena umístěte do vlhkého substrátu, jako je rašelina nebo piliny, a vložte je do uzavřeného plastového sáčku. Sáček uložte na 4 až 6 týdnů do lednice.

2. Příprava substrátu: smrk tibetský dává přednost dobře propustné, vlhké a mírně kyselé půdě. Smícháním rašeliny, perlitu nebo písku získáte dobře propustný substrát.

3. Výsev semínek: po stratifikaci můžete semena zasadit do pěstebního substrátu. Semena do substrátu zapracujte jen lehce, aby nebyla zahrabána příliš hluboko. Dbejte na to, aby byla dostatečně daleko od sebe, aby měla dostatečný prostor pro růst.

4. Zalévání a péče: substrát kolem semen udržujte vlhký, ale ne přemokřený. Dbejte na to, aby pěstební nádoba nebo květináč byly umístěny v mírně vlhkém prostředí. Sazenice není nutné zalévat přímo, stačí je pouze postříkat vodou pomocí rozprašovače.

5. Růst sazenic: po několika týdnech by měla začít klíčit první semena. Během růstu dbejte na to, aby měly dostatek světla, ale ne příliš mnoho přímého slunečního světla, aby nedošlo ke spálení sazenic.

6. Přesazování: jakmile rostliny vyrostou, můžete je přesadit do větších květináčů nebo do země, aby měly více prostoru pro růst.

7. Trpělivost: Pamatujte, že klíčení a růst smrku tibetského ze semen může nějakou dobu trvat a že ne všechna semena zaručeně vyklíčí. Buďte trpěliví a pečlivě rostliny sledujte a zajistěte jim optimální podmínky pro zdravý růst.

Parametry a specifikace

DruhSmrk
Druh exotických rostlinJehličnany, Mrazuvzdorné
Výška vzrůstuGigantické stromy, Velké stromy
PěstováníNa slunci, Ve stínu, Venku
Vhodné proPokročilé
Od A do ZS

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-