Výprodej! Petunia h/pet.Pln/F1/BONANZA/=

pošli přes

Nohel Garden zahradní potřeby

Petúnie velkokvětá Bonanza F1

Nádherná odrůda plnokvěté petúnie, která ma zvlněné květy. Balení obsahuje tu nejkrásnější směs této odrůdy. Balení obsahuje 10 semen. Více informací

30 Kč
27 Kč bez DPH

-50%

60 Kč

Dostupnost: Tento produkt již není na skladě

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Petunia hybrida - Bonanza

Pochází z Jižní Ameriky. U nás se pěstují jako letničky pro balkony a terasy. Stonky a listy jsou chlupaté, lepkavé. Dorůstá výšky 15 - 45 cm dle druhu.Rostou vzpřímeně nebo převisle. Kvete od června do září i déle, pokud jim počasí přeje. Barevná škála je od bílé, žluté, růžové, červené, modré až k tmavě fialové s různou škálou odstínů. Kvetou velkokvětými, drobnokvětými, plnými nebo jednoduchými květy.

Petúnie lze dělit do čtyř základních skupin. První z nich je multiflora. Je třicet centimetrů vysoká a vytváří jak jednoduché, tak poloplné květy. Skupina typu grandiflora je charakteristická velkými květy, které mají průměr až deset centimetrů. Mají výšku kolem čtyřiceti centimetrů jsou vhodné pro záhony či pro nádobovou výsadbu. Kultivary typu nana tvoří kompaktní, třicet centimetrů vysoké keříčky. Největší oblibu získala skupina pendula, převislé kultivary, které se bohatě větví a hodně kvetou.

Petúnie se hodí pro výsadby do nádob, ke kombinaci s ostatními balkonovými letničkami. Bohatě kvetou. Lze je vysazovat také do zahrad s ostatními letničkami. V moderní architektuře se používají i pro ornamentální výsadby.

Jak pěstovat petúnie

  • Aby rostliny vykvetly potřebují dlouhý den. Vyžadují tedy slunné či světlé stanoviště. Zaléváme vždy jen odstátou vodou, která neobsahuje vápno. Zálivku provádíme ke kořenům, nikdy ne na list, rostliny nerosíme. Pravidelně odstraňujeme odkvetlé květy. Po zasazení do truhlíků či nádob, květináčků je velmi vhodné použít postřik Alar 85. Jedná se o růstový regulátor, kdy po postřiku rostlina získává kompaktní a krásný tvar.

  • Semena vyséváme od ledna do března. Vhodný je speciální substrát určený pro výsev a množení. Semenáčky udržujeme v optimální vlhkosti a při teplotě půdy okolo 20 ° C. Rostliny vyklíčí za 10 – 14 dní. Středně vzrostlé rostlinky přepikýrujeme v dubnu do květináčků a teplotu udržujeme nad patnácti stupni. Zaléváme s opatrně, aby krčky nebyly napadeny padáním klíčních rostlin. Pro ochranu můžeme použít přípravek Polyversum.

  • Vhodný je speciální substrát určený pro balkonové rostliny či pro petunie.

  • Rostliny přihnojujeme ve formě zálivky 1 x za 14 dní nejlépe tekutým hnojivem pro petunie.

  • Rostliny mohou napadat mšice. Ošetřujeme Mospilanem.

    Pokud jsou rostliny vystaveny trvalejším dešťům dochází k jejich poškození a hnilobě kořenů. Na hůře větraných místech je zase vyšší riziko napadení plísní šedou.

Parametry a specifikace

Druhpetúnie
Šířka výrobku8.0 cm
Výška výrobku13.0 cm
Hloubka výrobku0.2 cm

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-