Pitahaya - žlutá (Hylocereus megalanthus) 7 semen

Pitahaya žlutá, známá také jako dračí ovoce, je exotický druh kaktusu se žlutými dužnatými plody. Díky své osvěžující chuti a vysokému obsahu vitamínů je velmi oblíbeným ovocem. Pitahaya působí velmi dekorativně, zejména díky svým velkým květům a atraktivním plodům, a je proto oblíbeným druhem pro pěstování jako okrasná rostlina i pro produkci exotického ovoce. Více informací

84 Kč
75 Kč bez DPH

Dostupnost: Tento produkt již není na skladě

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Pitahaya žlutá - Hylocereus megalanthus - 7 semen

Pitahaya žlutá je exotický druh kaktusu poskytující velké žluté plody. Jedná se o popínavý kaktus pocházející z Jižní Ameriky, zejména z Kolumbie, Ekvádoru a Peru. Tento kaktus má velké, výrazné květy, které rozkvétají v noci a jsou opylovány nočními motýly a hmyzem. Jeho plody mají sladkou chuť a jsou bohaté na vitamíny a antioxidanty. Pitahaya je oblíbeným exotickým ovocem a často se konzumuje syrová nebo se používá do různých pokrmů a nápojů.

Pitahaya - žlutá

Pitahaya žlutá: Popis vzhledu rostliny 

Pitahaya žlutá je popínavý kaktus, který má charakteristický vzhled. Má dlouhé, ploché a zakulacené větve, které se rozvětvují a tvoří dlouhé popínavé lodyhy. Tyto lodyhy mohou dorůstat délky až několika metrů. Pitahaya žlutá vyniká velkými a nápadnými květy, které se rozkvétají v noci. Květy jsou bílé a mají značný průměr, často více než 20 cm. Plodem tohoto kaktusu je velký kulatý nebo oválný dračí plod, který může dosahovat délky až 15 cm. Slupka plodu je hladká a na některých místech může být pokryta drobnými šupinami. Dužina je bílá, sladká a šťavnatá, s černými semeny. Celkově působí Pitahaya žlutá velmi dekorativním dojmem, zejména díky svým velkým květům a atraktivním dračím plodům, díky čemuž je oblíbeným druhem pro pěstování jako okrasná rostlina i pro produkci exotického ovoce.

Pitahaya - žlutá

Jak pěstovat pitahayu žlutou?

1. Příprava půdy: pro pěstování připravte vlhký a dobře propustný substrát. Můžete použít směs rašeliny, perlitu a písku.

2. Výsev semen: semena se vysévají do substrátu do hloubky asi 1-2 cm. Semena umístěte do malých květináčů nebo sadbovačů.

3. Zalévání: semínka zalévejte opatrně, aby byl substrát vlhký, ale ne přemokřený. Sazenice můžete zavlažovat postřikovačem.

4. Teplota a světlo: sazenice uchovávejte na teplém a slunném místě, ale chraňte je před přímým slunečním zářením. Teplota pro klíčení semen by se měla pohybovat kolem 25-30 °C.

5. Klíčení: klíčení semen může trvat několik týdnů až měsíců, proto buďte trpěliví.

6. Péče o sazenice: jakmile sazenice vyrostou a zapustí dostatečně silné kořeny, přesaďte je do samostatných květináčů.

7. Péče o rostliny: rostliny pravidelně zalévejte, substrát udržujte vlhký, ale ne přemokřený. 

8. Přesazení: jakmile rostliny dosáhnou dostatečné výšky a síly, můžete je přesadit na trvalé stanoviště na zahradě nebo na balkoně.

Parametry a specifikace

DruhPitahaya
Druh exotických rostlinTeplomilné, Užitkové, Plodící, Okrasné, Exotické ovoce, Kaktusy
Výška vzrůstuSukulenty
PěstováníVenku, V květináči, Na slunci
Vhodné proZačátečníky
Od A do ZP

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-