Thúje orientální (Platycladus orientalis) 10 semen

Thúje orientální je velmi odolný strom, který je nenáročný na pěstování. Díky své kráse a nenáročnosti na pěstování je thúje orientální ceněnou a oblíbenou rostlinou mezi zahradníky a krajináři po celém světě. Více informací

41 Kč
37 Kč bez DPH

Dostupnost: Tento produkt již není na skladě

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Thúje orientální - Platycladus orientalis - 10 semen

Thúje orientální je jehličnatý strom z čeledi cypřišovitých (Cupressaceae). Pochází z východní Asie, konkrétně z Číny, Koreje a Japonska. Thúje je velmi odolná a nenáročná dřevina na pěstování. Je schopna snášet znečištěné ovzduší, takže je vhodnou volbou do městského prostředí. Thúje se často vysazují jako v parcích, zahradách a na veřejných prostranstvích. Lze ji také využít k vytvoření živého plotu, protože dokáže vytvořit hustý štít, který poskytuje soukromí.

Thúje orientální

Thúje orientální: Popis vzhledu rostliny 

Thúje orientální je atraktivní jehličnatý strom s charakteristickým vzhledem. Dorůstá do výšky 15 až 25 metrů, ale její odrůdy bývají často menší, takže jsou vhodnější pro krajinotvorbu a zahradní architekturu. Tvar koruny thúje může být kuželovitý, pyramidální nebo sloupovitý. Větve jsou rovné a silné, což přispívá ke vzpřímenému vzhledu stromu. Jehlice jsou malé a ploché, což znamená, že jsou přitisknuté k větvím. Jsou stálezelené, což znamená, že strom si zachovává svůj zelený vzhled po celý rok. Thúje tvoří malé kulaté šišky, které se nacházejí na koncích větví. Šišky jsou poměrně malé, asi 1,5 až 2,5 cm dlouhé, a obsahují semena. Celkově je thúje elegantní a vkusný strom s hustou korunou a sytě zeleným jehličím. Díky svému atraktivnímu vzhledu a schopnosti snášet různé půdní podmínky je oblíbeným prvkem zahradní a krajinné architektury v mnoha částech světa.

Thúje orientální

Jak pěstovat thúji orientální?

1. Stratifikace semen (nepovinná): některá semena thúje jsou v neaktivním stádiu a mohou potřebovat stratifikaci, což je proces podporující klíčení chladem. Stratifikace semen se provádí tak, že se semena umístí do vlhkého prostředí, například do vlhkého písku, a na 4 až 6 týdnů se uloží do lednice.

2. Příprava substrátu: připravte lehkou a propustnou půdu nebo směs na klíčení semen. Můžete použít směs rašeliny a perlitu nebo jiný jemný substrát.

3. Výsev: vhodná doba pro výsev je jaro nebo začátek léta. Naplňte nádobu připraveným substrátem a jemně ji přitlačte, abyste vytvořili rovný povrch.

4. Výsev semen: semena položte na povrch substrátu. Pokud máte stratifikovaná semena, umístěte je tak, aby byla 1 cm pod povrchem. Poté je jemně zasypte zeminou.

5. Udržování vlhkosti: dbejte na to, aby půda byla vlhká, ale ne přemokřená. Použijte rozprašovač nebo jiný šetrný způsob zalévání, abyste nepoškodili klíčící semena.

6. Klíčení a péče: semena thúje vyklíčí během několika týdnů. Jakmile mladé sazenice vyrostou, začněte rostliny postupně přizpůsobovat venkovním podmínkám. Můžete je přesadit do samostatných květináčů nebo na vybrané místo v zahradě. Sazenicím dodávejte dostatek vláhy a postupně je vystavujte většímu množství slunečního světla, abyste je přizpůsobili venkovním podmínkám.

Parametry a specifikace

DruhThúje
Druh exotických rostlinJehličnany, Mrazuvzdorné
Výška vzrůstuKeře, Malé stromy, Středně velké stromy
PěstováníNa slunci, Ve stínu, Venku
Vhodné proPokročilé
Od A do ZT

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-