Platycodon grand/boubelík/mo

pošli přes

Platycodon grand boubelík modrý

Nenáročná trvalka jejíž květy připomínají zvonky. Jsou až 8 cm velké. Hodí se do smíšených výsadeb. Je plně mrazuvzdorná. Balení obsahuje 65 semen. Více informací

29 Kč
24 Kč bez DPH

Dostupnost: Tento produkt již není na skladě

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Platycodon grandiflora

Tato trvalka patří do čeledi Campanulaceae – zvonkovité. Má nádherné velké květy a pochází z východní Asie. Dorůstá výšky okolo 50 cm, v dospělosti až 80 cm. Listy má tenké, zelené až modrozelené a raší pozdě. Květy jsou pěticípé, velké až 8 cm. Kvete koncem června, během července a v srpnu, květy se objevují na asi 25 cm dlouhém stonku.

Hodí se do trvalkových skupin, suchých zídek nebo samostatně do koberce nízkých trvalek, kde se může uplatnit krása jednotlivých poupat a květů. Lze ji použít i do skupinových výsadeb s okrasnými nižšími trávami se šaterem (Gypsophila), rozchodníkem (Sedum spectabile) apod. Je nenáročný na pěstování.

Boubelík je také léčivá rostlina. Užívá se při zánětech průdušek a plic, při zánětu v krku, abscesech a bolestech břicha. Také při chřipkách a kašli, zahlenění, bolestech v krku, při tlaku na hrudi a také při spalničkách a při vykašlávání krve.

Jak pěstovat boubelík

  • Vyžaduje slunné staoviště, snese mírný polostín. Nesnáší přesazování. Půda, ve které je pěstována by neměla nikdy vyschnout, dbáme tedy na pravidelnou zálivku.

  • Výsev semen provádíme od poloviny března až května. Lze je vysazovat do pařeniště a předpěstovat je, či je vysazovat přímo na stanoviště.

  • Vyžaduje propustnou, výživnou, písčitou půdu.

  • Rostlinu není třeba přihnojovat.

  • Škůdci se na rostlině vyskytují zřídka.

Parametry a specifikace

Druhhoubeník
Šířka výrobku8.0 cm
Výška výrobku14.0 cm
Hloubka výrobku0.2 cm

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-