Polníček V. de Cambrai

Rychle rostoucí a velmi zimovzdorná odrůda s hustým vzrůstem ve tvaru růžic. Hodí se pro prípravu salátů, koktejlů. Obsahem živin je cennější než salát. Více informací

86 Kč
77 Kč bez DPH

Dostupnost: Skladem ihned

Zboží k vám dorazí 21.03

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Valerianella locusta - V. de Cambrai

Jedná se o zeleninu listovou, která se pěstuje pro své oválné listy, které vyrustají z přízemní ružice. Dorůstá výšky 20 cm. Listy má celokrajné, podlouhlé a kopinaté. Květy vyrůstají ve vidlanech. Listy mají jemně nasládlou, oříškovou chuť. Obsahují velké množství vitaminu C a A, kyseliny listové, dále vitaminy B1, B2, E, rutin, draslík, železo, vápník a hořčík. Konzumace se doporučuje jako lék na oslabenou imunitu a při stresu. Připravují se z něj saláty, špenát, polévky i nápoje.

Jak pěstovat kozlíček

  • Polníček vydrží slabé mrazy do - 5°C. Optimální teplota klíčení je 15 - 17°C. Vyžaduje slunné stanoviště. Pravidelnou zálivku, vyschnutí snáší špatně.

  • Semena vyséváme několikrát do roka. Díky krátké vegetační době můžeme vysévat na jaře, ideálně únor a pak také v červenci. Výsev 1 - 2 cm hluboko do řádků 10 - 15 cm vzdálených, od poloviny září do konce října pod sklo do řádků 8 - 10 cm.

  • Čím lehčí půda, tím kratší vegetační doba. pH vyžaduje mírně kyselé.

  • Základní dávka hnojiva : N - 60 kg/ha, P - 40 kg P2O5/ha, K - 100 kg K2O/ha. Při pěstování v nádobách hnojíme vodorozpustným hnojivem - Cererit, Kristalon.

  • Vzhledem ke krátké vegetační době nejsou škůdci významní. Pokud pěstujeme salát na záhonech, mohou ho ohrožovat slimáci. Těch se zbavíme nejlépe ručním sběrem.

  • Sklízí se buď pouze listy nebo se vážou celé rostliny, uříznuté těsně pod povrchem půdy, do svazků. Sklízíme dle potřeby.

Parametry a specifikace

Druhpolníček

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-