Proskurník - 100% přírodní esenciální olej (10ml) - Pěstík

Léčivé vlastnosti kořene ibišku pocházejí ze slizu nebo látky podobné míze, kterou rostlina produkuje. Sliz rostliny obsahuje antioxidanty a výzkumy naznačují, že tvoří povlak na kůži a trávicím traktu. Tím pomáhá při podráždění kůže a zažívacích potížích, jako jsou vředy. Více informací

249 Kč
206 Kč bez DPH

Dostupnost: Skladem ihned

Zboží k vám dorazí 27.04

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Proskurník (Althaea officinalis)

Kořenový olej ibišku, také zvaný jako proskurník, se vyrábí nízkoteplotní macerací (solární infuze) silných, dlouhých kořenů a listů rostliny Althaea officinalis v organickém slunečnicovém oleji lisovaném za studena, aby se extrahovaly jeho složky rozpustné v tucích.

Bylina Althaea officinalis, známá ve starověkých egyptských, arabských, řeckých a římských kulturách, se nepřetržitě používá po dobu nejméně 2000 let. Proskurník byl používán v nápojích, dezertech, bonbónech, kosmetických krémech a byl kořenem původní cukrovinky proskurníku. V tradičních lidových praktikách se kořeny proskurníku podávaly ke zklidnění a zvlhčení sliznic dýchacích, trávicích a močových cest a také jako zevní obklad. Olej z proskurníku je ideální pro použití různými způsoby a je skvělým doplňkem domácích mastí, mastí, pleťových vod a dalších produktů péče o tělo.

Využití oleje z ibišku

Olej z proskurníku lékařského lze pro jeho dobré protizánětlivé vlastnosti použít zevně k léčbě lokálních kožních podráždění, popálenin, vředů, ran a všech druhů kožních zánětů. Kořen však má nejen dobré protizánětlivé vlastnosti, ale také posiluje buněčnou imunitu. Ibišek se také používá k výrobě přírodních šamponů a kondicionérů pro suché nebo poškozené vlasy. Je považován za zvláště prospěšný v produktech po holení a péči o pleť, které léčí spáleniny a suchou pokožku.

Jak používat

Olej je vhodný používat k aromaterapii.

Olej lze použít k obohacení kosmetických krémů, ke koupeli či masáži.

Jedná se o kosmetický přípravek, není určen k vnitřnímu užití.

Další informace

Použitá část rostliny: kořeny a listy

Extrakční proces: extrakce kořenů a listů proskurníku ve slunečnicovém oleji

Barva: světle žlutá až zlatohnědá tekutina

Země původu: Velká Británie

#CAS: 73049-65-7 a 8001-21-6

#EINECS: 277-254-6 a 232-273-9

Parametry a specifikace

Objem10 ml
ÚčinkySuchá pokožka
ZnačkaPěstík
CertifikaceZ udržitelného zemědělství, Vhodné pro vegany, 100% Organic
Druh olejeNosný olej
Roční obdobíLéto, Jaro
ÚčinekZklidňující
Vhodné proTěhotné a kojící ženy
Účel použitíZáněty, Zažívání, Vrásky, Péče o vlasy, Péče o pleť, Akné
VůněNeutrální
Od A do ZP

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-