Puja venusta (Puya venusta) 7 semen

Puja venusta je fascinující sukulent s ostnatými zelenými listy a nádhernými modrofialovými květy uspořádanými do elegantních květenství. Je skvělou volbou pro milovníky sukulentů a zahrádkáře, kteří hledají neobvyklou rostlinu na zpestření své zahrady. Více informací

64 Kč
57 Kč bez DPH

Dostupnost: Tento produkt již není na skladě

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Puja venusta - Puya venusta - 7 semen

Puja venusta je rostlina pocházející z Chile. Jedná se o sukulent, což znamená, že dokáže ukládat vodu v listech, a tak přežít v suchých podmínkách. Puja venusta je známá svými zajímavými a krásnými květenstvími. Puja venusta je mezi zahradníky a pěstiteli sukulentů velmi oblíbená především svým jedinečným vzhledem a květenstvím. K jejímu pěstování je zapotřebí světlé stanoviště, mírně vlhká půda a dostatečná zálivka.

Puja venusta

Puja venusta: Popis vzhledu rostliny

Puja venusta je pozoruhodná sukulentní rostlina s jedinečným vzhledem. Může dorůst do výšky 1 až 2 metrů. Listy puji venusty jsou obvykle zelené, často s modrozeleným nádechem. Jejich sytost může být proměnlivá a závisí na světelných podmínkách a genetických faktorech. Jakmile rostlina doroste do určité výšky a zralosti, začne vytvářet silný stonek, který vyústí v květenství. Květenství je jedním z nejúžasnějších znaků této rostliny. Květy mají obvykle modrou nebo fialovou barvu, mohou se však objevit i odrůdy s jinými odstíny. Květy jsou malé, seskupené v hustých trsech a působivě kontrastují s listy. Po odkvětu rostlina postupně odumírá. Přestože má puja venusta jen omezený životní cyklus, její úchvatné květenství a jedinečný vzhled z ní činí v pěstitelských kruzích ceněnou a vzácnou rostlinu.

Celkově je puja venusta rostlina s krásnými, pevnými listy a nádhernými květy, které působí dramatickým a exotickým dojmem. Její adaptace na suché prostředí a schopnost přežít v náročných podmínkách z ní činí zajímavou volbu pro milovníky sukulentů a neobvyklých druhů rostlin.

Puja venusta

Jak pěstovat puju venustu?

1. Příprava substrátu: vyberte vhodný substrát pro pěstování semen puji venusta. Můžete použít směs pro pěstování sukulentů, která je dobře propustná a neobsahuje mnoho živin. Substrát by měl být čistý a bez škodlivých mikroorganismů.

2. Výsev semen: semena můžete vysévat buď do malých samostatných květináčů nebo do větších nádoby. Semena se obvykle nezasypávají zeminou, ale lehce se přitlačí do povrchu substrátu.

3. Zalévání: po výsevu substrát mírně zalijte. Mějte na paměti, že nadměrná vlhkost může způsobit hnilobu semen. Zalévejte opatrně a vyhněte se přemokření.

4. Vytvoření mikroklimatu: pro lepší klíčení můžete na semena umístit průhlednou fólii nebo skleněnou nádobu, abyste vytvořili vlhké a teplé mikroklima. To zvýší úspěšnost klíčení semen.

5. Umístění a teplota: zasetá semena umístěte na světlé místo chráněné před přímým slunečním zářením. Optimální teplota pro klíčení se obvykle pohybuje kolem 20-25 °C.

6. Klíčení: klíčení semen může trvat několik týdnů až měsíců, buďte proto trpěliví. Jakmile se objeví první klíčící rostlinky, můžete kryt postupně odstranit.

7. Péče o sazenice: jakmile rostliny vytvoří první pravé listy a začnou růst, můžete je přesadit do samostatných květináčů se sukulentním substrátem. Dbejte na to, aby byl substrát stále dobře propustný, a zalévejte střídmě, aby nedošlo k přemokření.

8. Postupné zvyšování množství světla: postupně zvyšujte množství světla u sazenic, aby se přizpůsobily intenzivnějšímu světlu.

Parametry a specifikace

DruhPuja
Druh exotických rostlinTeplomilné, Okrasné
Výška vzrůstuKeře
PěstováníVenku, Ve stínu, V květináči, Uvnitř, Na slunci
Vhodné proZačátečníky
Od A do ZP

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-