Pulai (Alstonia scholaris) 10 semen

Pulai je překrásnou ozdobou zahrad, parků a veřejných prostranství. Jeho nápadná koruna a výrazné lesklé listy dodávají zahradě noblesní vzhled po celý rok. Je oblíbený zejména díky svým nádherným bílým květům, které zdobí jeho korunu a do vzduchu rozptylují jeho okouzlující vůni. Více informací

48 Kč
43 Kč bez DPH

Dostupnost: Tento produkt již není na skladě

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Pulai - Alstonia scholaris - 10 semen

Pulai je středně velký strom pocházející z jihovýchodní Asie a některých částí Austrálie. Patří do čeledi Apocynaceae, což je stejná čeleď, do které patří i další známé rostliny, jako například plumérie a oleandr. Má velký dekorativní význam díky svému atraktivnímu vzhledu a krásným bílým květům. Díky svému atraktivnímu vzhledu je často pěstován v zahradách, parcích a na veřejných prostranstvích jako okrasná rostlina. Je ceněn pro svou odolnost vůči suchu a různým půdním podmínkám, což z něj činí ideální volbu pro teplejší oblasti. Pulai je v některých částech světa důležitou součástí tradičního léčitelství. V některých kulturách se různé části stromu používají jako léčivé prostředky na různé zdravotní potíže.

Pulai

Pulai: Popis vzhledu rostliny 

Pulai může v závislosti na podmínkách prostředí dorůstat do výšky 15 až 25 metrů. Kůra je hladká a šedá, ale s rostoucím věkem se stává hrubší. Má zelené, lesklé a spirálovitě uspořádané listy, jsou eliptického tvaru a na okrajích jsou celistvé. Květy jsou výrazné a bílé, intenzivně voní a lákají opylovače, jako jsou motýli a včely. Pulai je krásný strom, který dodává půvab krajinám, parkům a zahradám. Jeho hustá koruna, lesklé listy a voňavé bílé květy z něj činí velmi oblíbenou okrasnou rostlinu

Pulai

Jak pěstovat pulai?

1. Příprava půdy: pulai roste nejlépe v dobře propustné půdě s mírným pH (5,5 až 7,5). Půda by měla být propustná a bohatá na živiny.

2. Předpříprava semen: někteří pěstitelé doporučují semena namočit na několik hodin nebo přes noc do vody, aby se urychlil proces klíčení. Semena pulai však obvykle klíčí i bez tohoto předchozího kroku.

3. Výsev: vhodná doba pro výsev je jaro nebo začátek léta. Vhodné jsou hluboké květináče nebo nádoby s drenážními otvory. Naplňte je zeminou, nahoře udělejte mírnou prohlubeninu a vložte do ní semínka. Semena by neměla být zaseta příliš hluboko. Pokud jde o hloubku, stačí osivo lehce zakrýt tenkou vrstvou zeminy.

4. Udržování vlhkosti: dbejte na to, aby byla půda vlhká, ale ne přemokřená. Pravidelně ji zalévejte, ale vyvarujte se vyplavení semen.

5. Umístění a světlo: nádoby se sazenicemi umístěte na místo s dostatkem světla, ale zabraňte přímému slunečnímu záření, které by mohlo mladé rostliny poškodit.

6. Klíčení a péče: semena by měla začít klíčit během několika týdnů. Jakmile rostliny vyrostou, můžete je přesadit do větších květináčů.

7. Postupný růst: pokud rostliny pěstujete v interiéru, postupně je přizpůsobujte venkovním podmínkám. Pak je můžete vysadit ven, pokud je počasí stabilní a nemrzne.

8. Průběžná péče: pokračujte v péči zajišťováním dostatečné vlhkosti a občasným hnojením. Stromek postupně přemístěte na slunnější stanoviště, aby se postupně přizpůsobil venkovním podmínkám.

Parametry a specifikace

DruhPulai
Druh exotických rostlinListnaté stromy, Bylinky a léčivky, Okrasné, Teplomilné, Užitkové
Výška vzrůstuVelké stromy
PěstováníV květináči, Uvnitř, Na slunci, Venku
Vhodné proPokročilé
Od A do ZP

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-