Puja mirabilis (Puya mirabilis) 7 semen

Puya mirabilis je fascinující rostlina s dlouhými ostnatými listy a krásnými modrofialovými květy. Její adaptace na drsné horské prostředí a schopnost zachycovat vodu z ní činí úžasný příklad schopnosti přežít a zachovat si svou krásu v extrémních podmínkách. Více informací

64 Kč
57 Kč bez DPH

Dostupnost: Tento produkt již není na skladě

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Puja mirabilis - Puya mirabilis - 7 semen

Puja mirabilis pochází z horských oblastí And v Jižní Americe, především z Ekvádoru a Kolumbie. Puja mirabilis je zajímavá rostlina díky své neobvyklé morfologii. Tato rostlina vytváří dlouhé a štíhlé listy, které vyrůstají z přízemní růžice. Tyto listy mohou dosahovat délky až kolem 2 metrů a na okrajích mají ostny. Na konci těchto listů se pak vytváří květní úbor s květy. Květy mají obvykle modrou nebo fialovou barvu a výrazné pestíky. Je přizpůsobena extrémním podmínkám v horských oblastech, kde jsou teploty a vlhkost často nízké. Svými listy dokáže zachycovat vodu z deště a mlhy a ukládat ji do přízemních růžic. Je považována za atraktivní rostlinu pro výsadbu v zahradách a expozicích exotických rostlin. Její neobvyklý vzhled a schopnost přežít v drsných podmínkách z ní činí zajímavou volbu pro všechny milovníky rostlin.

Puja mirabilis

Puja mirabilis: Popis vzhledu rostliny

Puja mirabilis je ohromující a jedinečná rostlina s osobitým vzhledem. Může dorůst do výšky až 2 metrů. Rostlina má dlouhé, štíhlé listy. Mají tmavě zelenou barvu a na okrajích jsou opatřeny ostny, které rostlinu chrání před býložravci. Listy se rozrůstají do charakteristické přízemní růžice. Na konci dlouhých listů vyrůstá výrazný květní trs, který je jedním z nejzajímavějších znaků puji mirabilis. Květní trs je tvořen několika květy uspořádanými v okvětí. Květy mají typickou modrofialovou barvu, která kontrastuje s tmavě zelenými listy. Květy puji mirabilis jsou výrazné a krásné. Jsou trubkovitého nebo zvonkovitého tvaru a obsahují pestík a tyčinky. Barva květů se různí od modré po fialovou, což rostlině dodává jistý tajemný nádech.

Celkově je puja mirabilis atraktivní a pozoruhodná rostlina, která vzbuzuje pozornost svým neobvyklým vzhledem a schopností přežít v extrémních podmínkách.

Puja mirabilis

Jak pěstovat puju mirabilis?

1. Příprava půdy: puja mirabilis potřebuje dobře propustnou a odvodněnou půdu. Můžete použít směs substrátu pro kaktusy a sukulenty nebo směs zeminy, rašeliny a perlitu pro lepší odvodnění.

2. Výsev semen: semena jemně rozprostřete po povrchu půdy a lehce je zasypte tenkou vrstvou písku nebo substrátu. Nezahrabávejte semena příliš hluboko.

3. Zavlažování: zalévání je třeba provádět opatrně, aby nedošlo k přemokření. Půdu udržujte vlhkou, ale nepřelévejte ji.

4. Teplota: při výsevu semen udržujte teplotu kolem 20-25 °C. Při nižších teplotách může klíčení trvat déle.

5. Klíčení: semena mohou klíčit několik týdnů až měsíců. Jakmile se objeví sazenice, můžete je přesadit do jednotlivých květináčů.

6. Růst a péče: sazenice potřebují dostatek světla, ale měly by se chránit před přímým slunečním zářením. Aby se zabránilo hnilobě kořenů, je nutné zajistit dostatečnou drenáž. Substrát udržujte mírně vlhký.

7. Přesazování: Jakmile rostlinky začnou růst a potřebují větší prostor, mohou být přesazeny do větších květináčů.

8. Adaptace: před výsadbou ven je vhodné sazenice postupně adaptovat na venkovní podmínky, aby nedošlo k šoku.

9. Výsadba do zahrady: jakmile jsou rostliny dostatečně silné a dobře zakořeněné, lze je vysadit ven na slunné a chráněné místo.

Parametry a specifikace

DruhPuja
Druh exotických rostlinOkrasné
Výška vzrůstuKeře
PěstováníNa slunci, Ve stínu, Venku
Vhodné proZačátečníky
Od A do ZP

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-