Rajče - 100% přírodní esenciální olej 10 ml - Pěstík

Rajčatový olej je přírodní poklad bohatý na antioxidanty. Pokožku hydratuje, vyživuje a dodává jí zářivý vzhled. Je ideální volbou pro každodenní péči o pleť. Více informací

170 Kč
140 Kč bez DPH

Dostupnost: Skladem ihned

Zboží k vám dorazí 21.04

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Rajčatový olej (Solanum lycopersicum) - 100% přírodní olej 

Rajčatový olej získávaný ze semen rajčat je luxusní a vzácný přírodní produkt bohatý na esenciální mastné kyseliny, vitamíny a antioxidanty. Jeho lehká a nelepivá konzistence zajišťuje, že se snadno vstřebává a poskytuje pokožce hydrataci, výživu a ochranu.

Hlavní vlastnosti rajčatového oleje

Použitá část rostliny: semena

Extrakční proces: lisování za studena

Země původu: Indie

Vůně: nemá silnou nebo výraznou vůni, jeho vůně může být mírně zemitá s nádechem oříškových podtónů, ale většinou je téměř bez vůně. 

Léčivé účinky: chrání pleť před volnými radikály a dodává jí zářivý vzhled, pomáhají udržovat a navracet pleti pružnost.

Objem: 10 ml

Barva: světle žlutá až červenooranžová tekutina

Rajčatový olej

Jak používat rajčatový olej?

Rajčatový olej je ceněný pro své výživové vlastnosti a obsah antioxidantů, zejména lykopenu. Dá se použít různými způsoby, a to jak na pleť, tak na vlasy. 

Aromaterapie

Rajčatový olej sám o sobě nemá výraznou aromaterapeutickou vůni, ale je vynikajícím nosným olejem pro ředění esenciálních olejů.

Koupele: přidejte směs rajčatového oleje a esenciálních olejů do vany a dopřejte si relaxační a terapeutickou koupel.

Masáže: díky své lehké konzistenci je rajčatový olej vhodný k masážím, které uvolňují a zároveň vyživují pokožku.

Obklady: přidejte několik kapek směsi rajčatového oleje a esenciálních olejů do teplé vody, namočte do ní čistý hadřík, vyždímejte a přiložte na zvolenou část těla.

Kosmetika

Hydratační sérum: každý večer před spaním naneste několik kapek rajčatového oleje na čistou a vlhkou pleť. Olej vmasírujte do pokožky obličeje a na krk, dokud se zcela nevstřebá.

Tělový olej: po koupeli nebo sprchování naneste rajčatový olej na vlhkou pokožku, abyste ji více hydratovali.

Maska na vlasy před mytím: naneste rajčatový olej na vlasy a vlasovou pokožku, nechte působit alespoň 30 minut a poté je umyjte šamponem.

Zpevnění nehtů: vmasírujte rajčatový olej do nehtů a nehtové kůžičky, abyste je posílili a hydratovali.

Odličování: rajčatový olej může posloužit jako přírodní odličovač. Naneste ho na vatový tampon a jemně jím odstraňte make-up z obličeje.

Domácnost

Ošetření dřeva: rajčatový olej můžete použít k ošetření dřevěných povrchů, jako jsou prkénka na krájení, nábytek nebo dřevěné rukojeti. Olej pomáhá dřevo hydratovat, chránit a dodává mu lesk.

Odstraňovač nálepek: rajčatový olej může pomoci odstranit zbytky lepidla nebo samolepky z některých povrchů. Naneste olej na místo, kde je samolepka nebo zbytek lepidla, nechte několik minut působit a poté setřete.

Jedná se o kosmetický přípravek, není určen k vnitřnímu užití.

Léčivé účinky rajčatového oleje

Rajčatový olej získávaný ze semen rajčat je známý svými léčivými a vyživujícími účinky, především díky svému složení. 

1. Antioxidační účinky: rajčatový olej obsahuje lykopen, který je silným antioxidantem. Lykopen je známý svými ochrannými účinky proti působení škodlivých volných radikálů a může chránit pokožku před předčasným stárnutím a před škodlivými vlivy slunečního záření.

2. Hydratace a výživa pokožky: rajčatový olej je bohatý na esenciální mastné kyseliny, které mohou hloubkově vyživovat a hydratovat pokožku. Je zvláště účinný na suchou a citlivou pleť.

3. Podpora hojení: díky svým regeneračním a zklidňujícím účinkům může rajčatový olej přispět k hojení drobných poranění, řezných ran a popálenin.

4. Zklidnění pokožky: rajčatový olej může zklidnit podrážděnou a zanícenou pokožku, což je užitečné například při ekzémech, lupénce nebo jiných kožních onemocněních.

5. Zlepšení vzhledu pokožky: díky svým vyživujícím účinkům může rajčatový olej přispět ke zlepšení celkového vzhledu pleti, která je poté hladší, jemnější a zářivější.

6. Posílení vlasů: rajčatový olej pomáhá posilovat vlasy od kořínků až ke konečkům, což může zabránit lámání a třepení konečků.

7. Hydratace a výživa vlasů: je bohatý na esenciální mastné kyseliny, které vlasy hloubkově vyživují a hydratují a zabraňují jejich vysušování a lámavosti.

8. Podpora růstu vlasů: rajčatový olej díky svým výživným složkám podporuje zdravý růst vlasů a pomáhá stimulovat vlasové kořínky.

Vhodné kombinace

Rajčatový olej se dá kombinovat s mnoha esenciálními a nosnými oleji, aby se ještě zlepšily jeho léčebné a kosmetické vlastnosti.

Levandulový esenciální olej

Esenciální olej z růže

Esenciální olej ylang ylang

Esenciální olej tea tree

Esenciální olej z máty peprné

Esenciální olej bergamot

Arganový olej

Jojobový olej

Rajčatový olej

Parametry a specifikace

Objem10 ml
ZnačkaPěstík
Certifikace100% Organic, Vhodné pro vegany, Z udržitelného zemědělství
Druh olejeNosný olej
Roční obdobíJaro, Léto, Podzim, Zima
ÚčinekZklidňující
Vhodné proTěhotné a kojící ženy
Účel použitíAkné, Péče o pleť, Péče o vlasy, Vrásky, Záněty
VůněNeutrální
Od A do ZR

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-