Výprodej! Ředkv.červ.FARAON/rychl/ = 65921

pošli přes

Moravo Seed zahradní potřeby

Ředkvička k rychlení Faraon

Raná svítivě červená kulovitá ředkvička k rychlení a jarnímu i podzimnímu pěstování na záhonu. Odrůda je odolná proti praskání. Balení obsahuje 250 semen. Více informací

11 Kč
9 Kč bez DPH

-50%

21 Kč

Dostupnost: Skladem ihned

Zboží k vám dorazí 31.03

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Raphanus sativus - Faraon

Ředkvička je kořenová zelenina pocházející z Japonska. Je charakteristická svojí chutí a je nenáročná na pěstování. Její pikantní chuť pochází z hořčičné silice která působí příznivě na trávení. Obsahují velké množství vitaminů C a kyseliny listové. Obsahují také vápník, síru, karoten, draslík a vitamin B. Ředkvičky působí antibakteriálně, zároveň ničí plísně ve střevech, sliznici a žaludku, snižují cholesterol, uvolňují hleny při kašli, odstraňují zácpu a působí proti plynatosti. Navíc jsou vhodné při dietách, protože obsahují minimum tuku. V kuchyni se těší velké oblíbenosti. Nejlepší jsou, když se konzumují čerstvé, například v salátech, pomazánkách.

Jak pěstovat ředkvičky

  • Pro rané výsevy do volné půdy je vhodné vybírat slunná stanoviště, pro letní spíše zastíněná. Ředkvičky zaléváme ráno i večer. Abychom zabránili praskání bulev, je vhodné zálivkou omezit kolísání půdní velikosti. Během vegetace zbavujeme záhony ředkviček plevelů a opatrně je okopáváme.

  • Jarní výsev na záhony provádíme jakmile půda oschne. Vyséváme se do řádků vzdálených 15 – 20 cm a do hloubky 1 cm. Po vzejití a vytvoření děložních listů vyjednotíme na 3 – 4 cm.

    Ředkvičky můžeme předpěstovat v teplém skleníku či pařeništi od února. V tomto případě vyséváme do řádků vzdálených cca 10 cm. Po vzejití rostliny také vyjednotíme.

  • Pro pěstování ředkviček je vhodná propustná, lehčí až středně těžká, hluboce propracovaná půda, která je bohatá na humus a má dostatek půdní vláhy.

  • Ředkvičky nehnojíme chlévským hnojem. Kumulovaly by v sobě dusičnany, které jsou nebezpečné pro lidský organismus. Ředkvičky během vegetace nehnojíme. Je vhodné je zařadit jako předplodinu.

  • V přehuštěných výsevech hrozí napadení houbovitou chorobou krčků semenáčků známou jako padání klíčních rostlin. Napadený krček hnědne a rostlinky odumírají. Výsev zakládáme řídký a udržujeme jen mírnou vlhkost.

    S nepravidelnou závlahou souvisí praskání bulviček, které se rozvíjí například při deštích po delší době sucha.

    Květilky, jejíž larvy tvoří chodbičky v hlavách kořenů jsou významným škůdcem ředkviček. Netkaná textilie zabrání muškám květilek v nakladení vajíček na kořenové krčky ředkví. Z chemické ochrany je vhodné použít Sumithion Super. Pravidelná závlaha rovněž zabraňuje napadení dřepčíky, kteří okusují listy.

  • Ředkvičky sklízíme dle potřeby, když jsou zralé. Zralost poznáme podle velikosti bulvičky.

Parametry a specifikace

Druhředkev
Vytrvalostjednoletá
Šířka výrobku8.0 cm
Výška výrobku14.0 cm
Hloubka výrobku0.2 cm

Zákazníci s tímto produktem nakoupili také:

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-