Ředkv.bílá RAMPOUCH/válc/

pošli přes

Nohel Garden zahradní potřeby

Ředkvička Rampouch

Poloraná bílá válcovitá ředkvička vhodná pro jarní pěstování na záhonu. Dužnina je bílá, křehká, mírně pálivá. Balení obsahuje 400 semen. Více informací

21 Kč
19 Kč bez DPH

Dostupnost: Tento produkt již není na skladě

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Raphanus sativus - Rampouch

Ředkvička je kořenová zelenina pocházející z Japonska. Je charakteristická svojí chutí a je nenáročná na pěstování. Její pikantní chuť pochází z hořčičné silice která působí příznivě na trávení. Obsahují velké množství vitaminů C a kyseliny listové. Obsahují také vápník, síru, karoten, draslík a vitamin B. Ředkvičky působí antibakteriálně, zároveň ničí plísně ve střevech, sliznici a žaludku, snižují cholesterol, uvolňují hleny při kašli, odstraňují zácpu a působí proti plynatosti. Navíc jsou vhodné při dietách, protože obsahují minimum tuku. V kuchyni se těší velké oblíbenosti. Nejlepší jsou, když se konzumují čerstvé, například v salátech, pomazánkách.

Jak pěstovat ředkvičky

  • Pro rané výsevy do volné půdy je vhodné vybírat slunná stanoviště, pro letní spíše zastíněná. Ředkvičky zaléváme ráno i večer. Abychom zabránili praskání bulev, je vhodné zálivkou omezit kolísání půdní velikosti. Během vegetace zbavujeme záhony ředkviček plevelů a opatrně je okopáváme.

  • Jarní výsev na záhony provádíme jakmile půda oschne. Vyséváme se do řádků vzdálených 15 – 20 cm a do hloubky 1 cm. Po vzejití a vytvoření děložních listů vyjednotíme na 3 – 4 cm.

    Ředkvičky můžeme předpěstovat v teplém skleníku či pařeništi od února. V tomto případě vyséváme do řádků vzdálených cca 10 cm. Po vzejití rostliny také vyjednotíme.

  • Pro pěstování ředkviček je vhodná propustná, lehčí až středně těžká, hluboce propracovaná půda, která je bohatá na humus a má dostatek půdní vláhy.

  • Ředkvičky nehnojíme chlévským hnojem. Kumulovaly by v sobě dusičnany, které jsou nebezpečné pro lidský organismus. Ředkvičky během vegetace nehnojíme. Je vhodné je zařadit jako předplodinu.

  • V přehuštěných výsevech hrozí napadení houbovitou chorobou krčků semenáčků známou jako padání klíčních rostlin. Napadený krček hnědne a rostlinky odumírají. Výsev zakládáme řídký a udržujeme jen mírnou vlhkost.

    S nepravidelnou závlahou souvisí praskání bulviček, které se rozvíjí například při deštích po delší době sucha.

    Květilky, jejíž larvy tvoří chodbičky v hlavách kořenů jsou významným škůdcem ředkviček. Netkaná textilie zabrání muškám květilek v nakladení vajíček na kořenové krčky ředkví. Z chemické ochrany je vhodné použít Sumithion Super. Pravidelná závlaha rovněž zabraňuje napadení dřepčíky, kteří okusují listy.

  • Ředkvičky sklízíme dle potřeby, když jsou zralé. Zralost poznáme podle velikosti bulvičky.

Parametry a specifikace

DruhŘedkvička
Vytrvalostjednoletá
Šířka výrobku8.0 cm
Výška výrobku13.0 cm
Hloubka výrobku0.5 cm

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-