Růže svraskalá (Rosa rugosa) - 10 semen

Růže svraskalá je krásná a odolná odrůda růže s charakteristickými šupinatými květy. Svraskalé květy této růže dodávají zahradě zvláštní kouzlo a jsou oblíbené mezi zahradními nadšenci po celém světě. Více informací

59 Kč
53 Kč bez DPH

Dostupnost: Tento produkt již není na skladě

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Růže svraskalá - Rosa rugosa - 10 semen

Růže svraskalá je druh růže pocházející z Asie. Je oblíbená především pro svůj jedinečný vzhled a odolnost vůči různým podmínkám. Vyznačuje se bujným vzrůstem a bohatým květenstvím, které přetrvává po většinu léta. Je ideální pro výsadbu do skalek, záhonů nebo venkovních květináčů

Růže svraskalá

Růže svraskalá: Popis vzhledu rostliny 

Růže svraskalá je opadavý keř, který dorůstá do výšky 1,5 až 2 metru. Má hustý a rozvětvený porost s rozvětvenými větvemi. Listy jsou jednoduché, střídavé a mají charakteristický šupinatý povrch. Mají tmavě zelenou barvu. Květy růže svraskalé jsou velké, plné a krásně voní. Obvykle mají růžovou barvu, ale existují i odrůdy s bílými nebo červenými květy. Plody této růže jsou malé šípky, které jsou kulaté a mají oranžovou až červenou barvu. Růže svraskalá je celkově robustní a atraktivní díky svému zvrásněnému olistění, velkým květům a ozdobným plodům, díky nimž je oblíbenou volbou zahrádkářů.

Růže svraskalá

Jak pěstovat růži svraskalou?

1. Příprava semen: semena můžete podpořit v klíčení tím, že je necháte několik dní v lednici, což se nazývá stratifikace. Tím napodobíte přirozené podmínky, které semena potřebují ke klíčení.

2. Příprava pěstebního substrátu: připravte vhodný substrát, který je dobře odvodněný a dobře zásobený živinami. Můžete použít směs rašeliny, perlitu a zahradní zeminy.

3. Výsev semen: zasaďte semena do pěstebních nádob nebo sadbovačů, lehce je zalijte a zasypte tenkou vrstvou zeminy.

4. Umístění: květináče umístěte na teplé a slunné místo s dostatkem světla. Optimální teplota pro klíčení semen se pohybuje kolem 20-25 °C.

5. Zalévání: udržujte substrát vlhký, ale ne přemokřený. Zalévejte opatrně, abyste zabránili vyplavení semen.

6. Klíčení: semena mohou klíčit několik týdnů až měsíců.

7. Péče o sazenice: jakmile sazenice vyrostou a zapustí dostatečně silné kořeny, přesaďte je do samostatných květináčů s větším prostorem pro rozvoj kořenů.

8. Péče o rostliny: rostliny pravidelně zalévejte, udržujte substrát vlhký, ale ne přemokřený. Postupně zvyšujte množství slunečního světla, aby se rostliny přizpůsobily zvýšenému světelnému zatížení.

Parametry a specifikace

DruhRůže
Druh exotických rostlinPlodící, Užitkové, Okrasné, Bylinky a léčivky
Výška vzrůstuByliny, Keře
PěstováníVenku, Ve stínu, Na slunci
Vhodné proZačátečníky
Od A do ZR

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-