Banánovník Dwarf (Musa acuminata) 5 semen

Banánovník Dwarf je odrůda banánovníku známá svým kompaktním růstem a menší velikostí ve srovnání s běžnými banánovníky. Banánovník Dwarf je mezi zahrádkáři a pěstiteli oblíbený pro možnost pěstování v květináčích a menší náročnost na potřebný prostor k růstu. Více informací

84 Kč
75 Kč bez DPH

Dostupnost: Tento produkt již není na skladě

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Banánovník Dwarf - Musa acuminata - 5 semen

Banánovník Dwarf je malá odrůda banánovníku, která je ideální pro pěstování v květináčích nebo na menších zahrádkách. Jedná se o exotickou rostlinu pocházející z tropických oblastí jihovýchodní Asie. Výhodou této rostliny je kompaktní růst a nižší výška, takže ji lze snadno umístit do interiéru nebo na terasu. Banánovník Dwarf je atraktivní rostlina, která do zahrady vnese exotickou atmosféru a lahodné plody.

Banánovník Dwarf

Banánovník Dwarf: Popis vzhledu rostliny 

Banánovník Dwarf je středně velká, kompaktní rostlina, která dorůstá do výšky přibližně 1,5 až 2 metry. Má jednoduchý, silný stonek, který je lemován velkými, širokými listy. Listy mají zelenou barvu a typický široce kopinatý tvar, který je na špičce zašpičatělý. Banánovník Dwarf tvoří květenství, které se skládá z mnoha drobných květů uspořádaných ve svazečcích. Z květů se následně vyvinou plody - malé banánky. Ty mají sladkou chuť a ve zralém stavu žlutou až zlatavou barvu. Banánovník Dwarf celkově působí velmi elegantně a tropicky, takže do interiéru nebo zahrady vnese atraktivní exotický prvek.

Je nutné poznamenat, že banánovník Dwarf je zakrslá odrůda banánovníku, to znamená, že je menšího vzrůstu a hodí se pro pěstování v květináčích nebo na menších zahradách, které mají omezený prostor.

Banánovník Dwarf

Jak pěstovat banánovník Dwarf?

1. Příprava semen: Semena se doporučuje na několik dní namočit do vody, aby změkla jejich tvrdá slupka.

2. Příprava půdy: Zvolte propustnou a výživnou půdu. K lepšímu odvodnění můžete použít směs zahradní zeminy, kompostu a perlitu.

3. Výsev semen: Semena opatrně zasejte do půdy a lehce je zasypte vrstvou zeminy. Ujistěte se, že semena nejsou příliš hluboko.

4. Zálivka: Půdu udržujte vlhkou. Zalévejte mírně, abyste semena nevyplavili.

5. Teplota a osvětlení: Ujistěte se, že jsou semena umístěna na teplém a světlém místě. Pro klíčení je ideální teplota kolem 25-30 °C.

6. Klíčení semen: Klíčení může trvat až 2-4 týdny. Jakmile se objeví mladé semenáčky, můžete snížit teplotu na 20-25 °C.

7. Péče o mladé rostliny: Zeminu udržujte vlhkou, ale nezaplavujte ji. Rostliny postupně přizpůsobujte světlu a umístěte je na slunnější místo.

8. Přesazování: Jakmile mladé rostliny vyrostou, můžete je přesadit do větších nádob s výživnou půdou.

9. Péče o rostliny: Dodržujte správnou zálivku, hnojení a péči o rostliny, aby byly zdravé a silné.

Pamatujte, že pěstování banánovníku Dwarf ze semen může trvat několik let, než rostlina začne plodit. Proto je k jeho pěstování potřeba dostatek trpělivosti, péče a vhodné podmínky.

Parametry a specifikace

DruhBanánovník
Druh exotických rostlinBanánovníky, Exotické ovoce, Mrazuvzdorné, Užitkové, Plodící
Výška vzrůstuBylinné stromy, Palmy
PěstováníUvnitř, V květináči, Ve skleníku, Ve stínu, Venku, Na slunci
Vhodné proZačátečníky
Od A do ZB

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-