Noni citrusolistá (Morinda citrifolia) 7 semen

Noni citrusolistá je tropická rostlina s exotickým vzhledem. Noni citrusolistá je známá svými léčivými účinky a často se používá v tradiční medicíně. Jedná se o velmi zajímavou rostlinu, která do daného prostoru vnáší tropickou atmosféru a má potenciální zdraví prospěšné účinky. Více informací

69 Kč
62 Kč bez DPH

Dostupnost: Tento produkt již není na skladě

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Noni citrusolistá - Morinda citrifolia - 7 semen

Noni citrusolistá je stromovitá rostlina, která pochází z tropických oblastí. Má velké, tmavě zelené, lesklé listy a bílé květy, z nichž se postupně vyvinou zralé plody kulovitého tvaru se žlutou až bílou slupkou. Noni citrusolistá je známá svými léčivými účinky a v různých kulturách se tradičně využívá k podpoře zdraví a léčbě různých onemocnění. Plody noni jsou bohaté na živiny a antioxidanty. Má jedinečný a exotický vzhled a často se pěstuje pro léčebné účely.

Noni citrusolistá

Noni citrusolistá: Popis vzhledu rostliny 

Noni citrusolistá je stromovitá rostlina s pozoruhodným vzhledem. Má velké, tmavě zelené, lesklé listy, které jsou jednoduché a uspořádané do spirály. Květy Noni citrusolisté jsou malé, bílé a výrazně voní. Po odkvětu se z nich vyvíjejí kulovité plody, které mají nažloutlou až bílou slupku. Plody Noni jsou poměrně velké a mají charakteristickou vůni. Celkově je Noni vzpřímená a kompaktní rostlina, která dosahuje výšky až 6 metrů. Tato rostlina je velmi atraktivní, vnáší do okolí tropický nádech a je známá svými léčivými účinky.

Noni citrusolistá

Jak pěstovat noni citrusolistou?

1. Příprava semen: Semena namočte na několik dní do teplé vody. Tím je zbavíte látek bránících klíčení.

2. Příprava půdy: Připravte si propustný substrát bohatý na živiny. Použít můžete směs zahradní zeminy, rašeliny a písku.

3. Klíčení semen: Semena položte na povrch substrátu a lehce je zasypte tenkou vrstvou zeminy.

4. Teplota a vlhkost: Teplotu substrátu udržujte kolem 25-30 °C a dbejte na to, aby byl substrát stále vlhký, ale ne přemokřený. Teplé a vlhké prostředí může podpořit klíčení semen.

5. Klíčení a péče o sazenice: Klíčení semen může trvat několik týdnů až měsíců. Jakmile se objeví semenáčky, dopřejte jim dostatek světla a postupně zvyšujte jejich vystavení přímému slunečnímu záření.

6. Přesazování: Jakmile sazenice dorostou do dostatečné velikosti, přesaďte je do samostatných květináčů s vhodným substrátem. Dbejte na to, aby měly dostatek prostoru k růstu.

7. Péče o rostliny: Substrát udržujte mírně vlhký, ale ne přemokřený. Zajistěte rostlinám dostatek světla, tepla a vlhkosti. Rostliny pravidelně přihnojujte vyváženým hnojivem vhodným pro růst rostlin.

Parametry a specifikace

Druhnoni
Druh exotických rostlinBylinky a léčivky, Okrasné, Exotické ovoce, Plodící, Užitkové
Výška vzrůstuByliny, Malé stromy, Keře
PěstováníUvnitř, V květináči, Ve skleníku, Na slunci
Vhodné proZačátečníky
Od A do ZN

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-