Postupný návod od výsevu pod sklizeň.
Jak bude tvá rostlinka šplhat květináčem,
vždy když bude potřeba, ozvu se co a jak dál.
Zpět k nákupu
Vytvořit objednávkuRostlinná mléka jsou ideálním řešením pro vegetariány a vegany. Také výborně poslouží lidem, kteří mají intolerancí na laktózu. I s kvalitním rostlinným mlékem dosáhnete jemné a lahodné pěny do cappuccina nebo latté. Pokud tedy máte alergii nebo nemůžete pít živočišná mléka z jiného důvodu, nemusíte si kávu s pěnou odpírat. Na našem eshopu naleznete řadu rostlinných mlék, které jsou obohacené o řadu vitamínů. Ovesné i hrachové mléko je báječné na šlehání mléčné pěny. Vyzkoušejte také naše konvičky na mléko, se kterými si pěnu na latté zhotovíte během pár okamžiků!
Kokos patří mezi největší semeno na naší planetě. Voda, která je uvnitř kokosu není kokosovým mlékem, což si lidé někdy mylně myslí. Kokosová voda se zráním postupně ztrácí a zvyšuje se množství dužiny v kokosovém ořechu. Z této dužiny se pak vyrábí kokosové mléko. Kokosové mléko bylo využíváno po staletí například v jihovýchodní Asii, Karibiku a Madagaskaru. Kokosové mléko působí blahodárně na náš organismus a ničí kvasinky v našem těle. Kokosové mléko mohou pít všichni alergici na mléčnou bílkovinu, avšak není vhodná pro alergiky na kokos. V 19. století se kokosy začaly expedovat i do Evropy a ihned se začaly těšit veliké oblibě. Používá se kromě kávy také do dezertů, polévek a hlavních jídel. Je velmi lehce stravitelné.
Rostlinná mléka jsou ideálním řešením pro vegetariány a vegany. Také výborně poslouží lidem, kteří mají intolerancí na laktózu. I s kvalitním rostlinným mlékem dosáhnete jemné a lahodné pěny do cappuccina nebo latté. Pokud tedy máte alergii nebo nemůžete pít živočišná mléka z jiného důvodu, nemusíte si kávu s pěnou odpírat. Na našem eshopu naleznete řadu rostlinných mlék, které jsou obohacené o řadu vitamínů. Ovesné i hrachové mléko je báječné na šlehání mléčné pěny. Vyzkoušejte také naše konvičky na mléko, se kterými si pěnu na latté zhotovíte během pár okamžiků!
V našem sortimentu naleznete mléka z mandlí, které jsou pěstovány na středomořských mandlových sadech. Aby mandle vyrostly potřebují hodně vody, v těchto sadech je velký poměr srážek, tudíž se jejich pěstování obejde bez nutnosti zavlažování. Tím ulevujeme přírodě a nečerpáme je z neobnovitelných zdrojů.
Hrachové mléko je opět vhodnou alternativou pro alergiky na laktózu. Výživové hodnoty jsou podobné polotučnému mléku od krávy. Avšak neobsahuje takovou dávku nenasycených mastných kyselin. nevýhodou těchto mlék je vyšší cena.
Kokosové mléko se vyrábí z dužiny kokosu. Tato dužina se namele a posléze se máčí v horké vodě. Při louhování se vyluhuje kokosový olej. Díky němu je kokosový olej tučný. Na trhu nalezneme méně tučné i více tučné alternativy. Kokosové mléko je lehce nasládlé.
Mandloň obecná dorůstá výšky až 5 metrů a řadíme je mezi křovité rostliny. Peckovice se zeleným ochlupeným povrchem je plodem mandloně a uvnitř je semeno s dírkami. Patří mezi ovoce s tvrdou skořápkou. Dužina plodu je tenká. A pod ní nalezneme mandli, která se po dozrání lehce vylupuje. Má příbuzenský vztah se švestkami, meruňkami a dalšími peckovými druhy ovoce. Mandlové mléko má dlouholetou tradici. Naši předci ho pili už před stovkami let. Je výbornou alternativou pro lidi, kteří trpí alergií na mléčnou bílkovinu a nebo ho nepijí s osobního přesvědčení. Mandlové mléko není vhodné pro lidi, kteří mají alergii na ořechy. Mandlové mléko vzniká z vody a mandlí.
Kokos patří mezi největší semeno na naší planetě. Voda, která je uvnitř kokosu není kokosovým mlékem, což si lidé někdy mylně myslí. Kokosová voda se zráním postupně ztrácí a zvyšuje se množství dužiny v kokosovém ořechu. Z této dužiny se pak vyrábí kokosové mléko. Kokosové mléko bylo využíváno po staletí například v jihovýchodní Asii, Karibiku a Madagaskaru. Kokosové mléko působí blahodárně na náš organismus a ničí kvasinky v našem těle. Kokosové mléko mohou pít všichni alergici na mléčnou bílkovinu, avšak není vhodná pro alergiky na kokos. V 19. století se kokosy začaly expedovat i do Evropy a ihned se začaly těšit veliké oblibě. Používá se kromě kávy také do dezertů, polévek a hlavních jídel. Je velmi lehce stravitelné.