Anona šupinatá - Láhevník (Annona squamosa) 7 semen

Anona šupinatá je strom z čeledi anonovitých. Anona je ceněna pro svou lahodnou chuť a často se konzumuje čerstvá nebo se z ní připravují nápoje, zmrzliny a koláče. Je to oblíbená subtropická rostlina, která dodává zahradám exotický vzhled. Více informací

64 Kč
57 Kč bez DPH

Dostupnost: Tento produkt již není na skladě

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Anona šupinatá (Láhevník) - Annona squamosa - 7 semen

Anona šupinatá, známá také jako cukrové jablko, je subtropický strom z čeledi anonovitých. Pochází z tropických oblastí a je hojně pěstována pro své chutné plody. Anona je ceněna pro svou výjimečnou chuť, která připomíná kombinaci ananasu, banánu a vanilky. Plody se často konzumují čerstvé, ale používají se také do džemů, šťáv a zmrzlin. Rostlina je atraktivním doplňkem zahrad.

Anona šupinatá

Anona šupinatá: Popis vzhledu rostliny 

Anona šupinatá je středně velký strom. Má kulovitou korunu s hustým, tmavě zeleným listím. Listy jsou jednoduché, elipsovité a mají lesklý povrch. Květy jsou aromatické, bílé, s mnoha okvětními lístky a jsou uspořádány v trsech. Plody jsou kulaté a mají drsnou, hrbolatou slupku tvořenou drobnými šupinami. Dužnina je bílá, měkká, sladká a obsahuje malá tmavá semena. Celkově má Anona šupinatá atraktivní vzhled díky kombinaci hustých listů a zajímavých plodů, které na sebe poutají pozornost.

Anona šupinatá

Jak pěstovat anonu šupinatou?

1. Příprava semen: Semena můžete na 24 hodin namočit do vody, abyste odstranili případné inhibitory bránící klíčení.

2. Příprava půdy: Připravte si květináč nebo nádobu s propustnou zahradní zeminou. Do substrátu můžete přidat trochu písku nebo rašeliny pro lepší odvodnění.

3. Klíčení semen: Semena zasejte do substrátu, zasypte je tenkou vrstvou zeminy a lehce zalijte. 

4. Teplota a vlhkost: Květináč nebo nádobu umístěte na teplé a světlé místo s teplotou mezi 25-30 °C. Substrát udržujte mírně vlhký, pravidelně zalévejte, ale nepřemokřujte.

5. Klíčení a péče o sazenice: Klíčení semen může trvat několik týdnů až měsíců. Po vyklíčení semenáčků zajistěte rostlinám dostatek světla nebo je umístěte na slunnější místo. Pravidelně zalévejte a dbejte na to, aby substrát zůstal vlhký, ale ne přemokřený.

6. Přesazování: Jakmile sazenice dorostou do dostatečné velikosti a vyvinou pevnější kořenový systém, přesaďte je do větších květináčů nebo ven. Dbejte na to, aby byl nový substrát dobře propustný.

7. Péče o rostliny: Rostliny dobře zalévejte, ale nepřelévejte je. Dopřejte jim dostatek slunečního světla a tepla. Pravidelně je hnojte.

Parametry a specifikace

DruhAnona
Druh exotických rostlinPlodící, Užitkové, Exotické ovoce
Výška vzrůstuMalé stromy
PěstováníNa slunci, Venku, Ve skleníku, V květináči
Vhodné proZačátečníky
Od A do ZA

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-