Granátové jablko (Punica granatum) 7 semen

Granátové jablko je ovocný strom, který je známý svými výraznými červenými plody, které jsou bohaté na vitaminy a antioxidanty. Má dlouhou historii pěstování díky svým léčivým účinkům. Plody se používají v gastronomii, ale také v tradiční medicíně a kosmetice. Tento strom je vzhledově velmi atraktivní a může být skvělým doplňkem zahrady. Více informací

71 Kč
64 Kč bez DPH

Dostupnost: Tento produkt již není na skladě

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Granátové jablko (Punica granatum) 7 semen

Granátové jablko je ovocný strom pocházející ze Středomoří a Blízkého východu. Tento strom patří do čeledi Lythraceae a je známý svými výraznými červenými plody, které mají sladkou dužinu plnou semen. Granátové jablko se odedávna pěstuje pro svou chuť a léčivé účinky. Plody se často konzumují syrové, ale vyrábí se z nich také šťávy, sirupy a další potraviny. Granátové jablko je také známé svým využitím v tradiční medicíně díky svým antioxidačním a léčivým účinkům.

Granátové jablko

Granátové jablko: Popis vzhledu rostliny

Granátové jablko je středně vysoký strom, který může dorůst do výšky až 5-8 metrů. Má kompaktní, kulovitou nebo mírně rozložitou korunu. Listy jsou lesklé, úzké a protáhlé, svěže zelené barvy. Květy granátovníku jsou velké a nápadné, s oranžovými nebo červenými okvětními lístky. Plody jsou kulaté a mají tvrdou slupku, která je obvykle červená nebo žlutá. Uvnitř plodu se nachází mnoho malých semen, která pokrývají sladkou dužinu oblíbenou pro svou šťavnatou chuť. Rostlina je z hlediska estetiky velmi atraktivní a má dlouhou historii pěstování díky svým dekorativním a užitkovým vlastnostem.

Granátové jablko

Jak pěstovat granátové jablko?

1. Stratifikace semen: semena granátového jablka mají obvykle mírně tvrdou slupku, která může bránit rychlému klíčení. Tento problém můžete vyřešit stratifikací semen, což je proces, který napodobuje přirozené podmínky, kterými semena procházejí během zimy. Zabalte semena do vlhké papírové utěrky a vložte je do uzavíratelného plastového sáčku. Poté sáček uložte na 4 až 6 týdny do lednice.

2. Příprava pěstebního substrátu: můžete použít směs rašeliny a písku ve stejném poměru. Zajistíte tak dobrou drenáž a vzdušnost umožňující klíčení.

3. Klíčení semen: semena zahrabte do pěstebního substrátu do hloubky asi 1-2 cm. Dbejte na to, aby mezi semeny zůstal dostatečný prostor pro rozvinutí kořenů.

4. Zajištění tepla a vlhkosti: umístěte pěstební nádobu nebo květináč na teplé a slunné místo, například na okenní parapet. Dbejte na to, aby byl substrát stále vlhký, ale ne přemokřený. K zalévání můžete použít rozprašovač.

5. Klíčení a pěstování: po několika týdnech by semena měla začít klíčit a tvořit první listy. Jakmile narostou do dostatečné výšky, můžete je přesadit do větších samostatných květináčů.

6. Péče o sazenice: mladé granátovníky potřebují stále teplé a slunné místo. Pravidelně je zalévejte a zajistěte jim dostatek světla a vzduchu.

7. Růst a péče: granátovým jablkům může trvat několik let, než začnou plodit. Pravidelně je hnojte, zastřihávejte a odstraňujte plevel.

Parametry a specifikace

Druhgranátovník
Druh exotických rostlinExotické ovoce, Plodící, Užitkové
Výška vzrůstuKeře, Malé stromy
PěstováníNa slunci, Ve stínu, Venku
Vhodné proPokročilé
Od A do ZG

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-