Klíčky - Fazole - Bio klíčky - semena 50 g

pošli přes

Klíčky - Mungo - Bio klíčky - semena 75g

Pěstování zdravých klíčků rostlin není jen moderní záležitost. Jejich prospěšnost pro lidský organismus je vědecky dokázaná. Obsahují spoustu minerálních látek a vitamínů. Jejich pěstování je velmi nenáročné. Balení obsahuje 75 g osiva. Více informací

79 Kč
69 Kč bez DPH

Dostupnost: Skladem do týdne

Zboží k vám dorazí 28.09

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na místě expedice Pěstík.cz - Družstevní 35. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Klíčky - fazole

Zeleninové klíčky jsou velmi zdravé a chutnají skvěle. To vše za minimum peněz! Konzumace klíčků má regenerační i terapeutické účinky. Jedná se o produkt ekologického zemědělství. Neobsahují konzervanty, zato obsahují mnoho provitamínu A, vitamínů B1, B2, B12, E, K, minerálů, především vápník, horčík, fosfor a železo. V klíčcích najdete také celou řadu prospěšných enzymů, které podporují trávení a celkovou funkci trávení. Zdravé klíčky mohou být součástí salátů, pomazánek, polévek nebo zeleninových jídel.

Jak pěstovat klíčky

  • Klíčky, které nejsou spotřebovány je možné uložit do čisté skleněné nebo plastové nádoby s uzávěrem a uschovat v lednici. Budou růst dál. Klíčky vydrží v lednici 7 až 10 dní.

  • Osivo namočíme do vody na 8 až 10 hodin. takto namočené osivo následně umístíme do klíčící misky či na talíř s vatou. Semena musí být na misce dobře rozprostřená. Misku umístíme na světlé stanoviště při pokojové teplotě. Misku zaléváme přiměřeně 2x-3x denně dokud osivo nevzejde. Klíčící proces trvá 6-10 dní.

  • Nevyžadují žádný.

  • Není žádoucí aplikovat hnojiva.

  • Klíčky zaléváme opatrně, nesmějí stát ve vodě. Mnoho vody způsobuje vznik plísní a znehodnocení materiálu.

  • Klíčky před konzumací propláchneme ve vodě.

Parametry a specifikace

Měsíc výsevuŘíjen, Červen, Červenec, Únor
Druhfazol

Návod k pěstování

  • Jak pěstovat fazoli

    Postupný návod, který Ti pomůže od výsevu až po sklizeň.