Borovice těžká (Pinus ponderosa) 7 semen

Tento impozantní strom je majestátní dřevinou západní Ameriky, která zaujme svou vysokou korunou a elegantním dlouhým jehličím. Borovice těžká má důležitý ekologický význam, protože poskytuje úkryt zvířatům, chrání půdu a přispívá k obnově lesa po požárech. Více informací

39 Kč
35 Kč bez DPH

Dostupnost: Tento produkt již není na skladě

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Borovice těžká - Pinus ponderosa - 7 semen

Borovice těžká je druh borovice pocházející ze Severní Ameriky. Vyznačuje se kuželovitou korunou a dlouhým jehličím. Borovice těžká je odolná vůči různým klimatickým podmínkám, od suchých oblastí až po vlhká pohoří. Díky své výšce, kráse a odolnosti vůči různým klimatickým podmínkám je borovice těžká oblíbeným stromem pro krajinářské a lesnické účely. Je ceněna také pro své dřevo, které se používá ve stavebnictví a řemeslnictví. Navíc má důležitou ekologickou roli v lesních ekosystémech, protože pomáhá udržovat půdní stabilitu a má klíčovou úlohu při obnově lesů po požárech.

borovice těžká

Borovice těžká: Popis vzhledu rostliny 

Borovice těžká je impozantní a krásný strom, který může dorůst do výšky až 30 až 50 metrů. Některé druhy mohou dorůst až do výšky 70 metrů. Pro borovici těžkou je charakteristická kuželovitá koruna. Jehlice borovice těžké jsou dlouhé a tenké, obvykle 10 až 20 cm dlouhé, na svrchní straně jsou tmavě zelené, na spodní straně světlejší. Borovice těžká produkuje velké šišky kuželovitého tvaru. Šišky jsou nejprve zelené a postupně dozrávají do hnědé barvy. Obsahují semena, která jsou důležitou potravou pro zvířata a slouží také k dalšímu rozmnožování stromu. Celkově je borovice těžká majestátní a impozantní strom. Jeho přítomnost dodává přírodě krásu a sehrává důležitou ekologickou roli.

borovice těžká

Jak pěstovat borovici těžkou?

1. Příprava semen: semena je vhodné stratifikovat. To znamená, že je vystavíte chladu, aby se napodobilo přirozené zimní období. Semena můžete vložit do vlhkého substrátu, jako je rašelina nebo piliny, a umístit je do uzavřeného plastového sáčku. Poté sáček vložte na 3 až 4 týdny do lednice.

2. Příprava pěstebního substrátu: zatímco semena procházejí stratifikací, připravte pěstební substrát. Borovice těžká dává přednost dobře propustné a mírně kyselé půdě. Vhodnou volbou může být směs rašeliny, písku a kompostu.

3. Výsev semen: po stratifikaci můžete semena zaset do pěstebního substrátu. Semena do substrátu zapracujte jen lehce, aby byla napůl zahrabaná. Dbejte na to, aby byla semena dostatečně daleko od sebe a měla prostor pro růst.

4. Zalévání a péče: půdu kolem semen udržujte vlhkou, ale ne přemokřenou. Při zalévání používejte rozprašovač. Pěstební nádobu umístěte na slunné místo a postupně zvyšujte množství slunečního světla, abyste zabránili vzniku stresových situací u sazenic.

5. Růst sazenic: po několika týdnech by měla začít klíčit první semena. Během růstu udržujte pěstební substrát vlhký a postupně přizpůsobujte rostliny slunečnímu světlu.

6. Přesazení do větších květináčů: jakmile rostliny vyrostou, můžete je přesadit do větších květináčů nebo do země, aby měly více prostoru pro růst.

7. Trpělivost: nezapomeňte, že růst a klíčení borovice těžké může trvat delší dobu, proto buďte trpěliví. O rostliny pečujte a věnujte jim potřebnou pozornost.

Parametry a specifikace

Druhborovice
Druh exotických rostlinJehličnany, Mrazuvzdorné, Okrasné
Výška vzrůstuGigantické stromy, Velké stromy
PěstováníNa slunci, Venku
Vhodné proPokročilé
Od A do ZB

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-