Nejprodávanější Salátová okurka Delikates

pošli přes

Kiepenkerl zahradní potřeby

Salátová okurka Delikates

Salátová okurka delikates je oblíbená odrůda pro pěstování venku. Má mnohostranné využití - od nakládání až po použití do salátu. Více informací

30 Kč
25 Kč bez DPH

Dostupnost: Skladem ihned

Zboží k vám dorazí 11.05

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Okurky patří k nejoblíbenějším druhům zeleniny. Salátové okurky se výborně hodí k nakládání i do salátů.

VÝSEV: Předkultura březen až konec dubna, pěstování venku od poloviny května

HLOUBKA SETÍ: 1-2 cm

KLÍČENÍ: 5-10 dní při teplotě 15-20°C

PĚSTOVÁNÍ: Vyjednotit pokud je výsev příliš hustý

VZDÁLENOST MEZI ROSTLINAMI: 50 cm

VZDÁLENOST MEZI ŘÁDKY: 100 cm

SKLIZEŇ: Červenec až říjen

Jak pěstovat okurky

  • Okurky vyžadují světlé a teplé stanoviště. Půdu kolem vzešlých sazenic udržujeme kyprou a čistou. Okurky jsou mělce kořenící, neokopáváme hluboko. Rostliny ve fázi šesti listů zaštipujeme za pátým listem a později i postranní výhony za nasazenými plody. Zaštipováním urychlíme sklizeň nejméně o čtrnáct dní. Listy musí být na noc suché, a proto nejlépe zaléváme pouze ráno. K pěstování okurek je vhodné používat PVC fólii která ochrání sazenice před případnými poklesy teplot. Nejvhodnější je černá netkaná textilie.

  • Semena okurek lze vysévat přímo do záhonu, a to kolem 20. května. Okurky jsou poměrně náchylné na teplotní šoky, proto by neměly teploty padat pod 8°C.

    Další možností je předpěstování. Výsev je možno provádět koncem dubna. Semena vyséváme do výsevného substrátu po jednom semenu přímo do sadbovačů. Můžeme předpěstovat za oknem v interiéru či skleníku. Sazenice se předpěstují po dobu 5 – 10 dní a vhodná teplota pro klíčení semen je 15 – 20 °C. Přemokření semenům ani mladým sazeničkám moc nesvědčí, mohly by snadno uhynout. Sazeničky opět umisťujeme na cílové stanoviště až od poloviny května.

  • Vyžadují kvalitní, vyhnojenou, hluboko zpracovanou zem.

  • Stanoviště je dobré před výsadbou vyhnojit dobře uleželým hnojem, případně proleženým kompostem. Ten se nechá takto připravený ještě 2 až 3 týdny slehnout. Během vegetace lze přihnojovat zředěným kravincem s vykvašeným slepičím trusem. Použít lze také umělé hnojivo určené speciálně pro okurky.

  • Okurky sbíráme nejméně dvakrát až třikrát týdně. Při sběru dáváme pozor, abychom okurkové sazenice nepotrhali a výhony nepoškodili. Sbíráme vyzrálé plody.

Parametry a specifikace

DruhOkurka hadovka

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-