Sanvitalia proc/vitálka/žl $$$ 03410

pošli přes

Sanvitalia proc/vitálka/žl

Nenáročná, mrazuvzdorná trvalka, která netrpí chorobami a škůdci. Této rostlince vůbec nevadí, když na ni "zapomenete". To se ovšem nestane, protože vás doslova zasype svým nádherným květenstvím. Balení obsahuje 150 semen. Více informací

25 Kč
22 Kč bez DPH

Dostupnost: Tento produkt již není na skladě

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Sanvitalia procumbens

Pochází ze Střední Ameriky. Vitálky jsou oblíbené letničky tvořící kompaktní trsy, s jasně žlutými úbory, které mají hnědé středy. Listy a stonky jsou poněkud drsné. Dorůstá výšky až 40 cm. Kvete od června do října. Pěstitelsky se jedná o jednu z nejméně náročných rostlin a je proto doporučována všude tam, kde není možná pravidelná každodenní péče. Hodí se na okraje květinových záhonů, obruby i do suchých zídek a je též jednou z nejoblíbenějších truhlíkových rostlin vhodných k pěstování na balkonech a terasách.

Jak pěstovat vitálku

  • Vyžaduje světlé, slunné, při nedostatku světla méně kvete, dobře snáší větrné polohy. Zeminu bychom měli udržovat vlhkou, přeschnutí kořenového balu ale nemá za následek poškození rostliny.

  • Semena vyséváme v únoru až dubnu do speciálního substrátu určeného pro výsev a množení. Lze je vysévat do teplého skleníku, pařníku či pod sklo. Vzešlé semenáčky přepícháváme do 9cm květináčků a umístíme na okenním parapetu. Vysazujeme v polovině května.

  • Půda by měla být humózní, výživná.

  • Nově zasazené rostliny okamžitě přihnojujeme tekutým hnojivem v koncentraci 0,2%. Hnojivo aplikujeme každých 14 dní.

  • Rostlina netrpí škůdci ani chorobami.

Parametry a specifikace

DruhVitálka
Šířka výrobku8.0 cm
Výška výrobku14.0 cm
Hloubka výrobku0.2 cm

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-