Agáve bracteosa (Agave bracteosa) 10 semen

Agáve bracteosa je okouzlující sukulentní rostlina. Její nádherné zelené listy s bílými okraji tvoří úchvatnou růžici, která připomíná tvar pavučiny. Pro milovníky sukulentů je Agave bracteosa skvělým doplňkem zahrady i interiéru. Více informací

41 Kč
37 Kč bez DPH

Dostupnost: Tento produkt již není na skladě

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Agáve bracteosa - Agave bracteosa- 10 semen

Agave bracteosa je druh sukulentu původem z Mexika. Často se pěstuje jako okrasná rostlina v zahradách, na záhonech nebo terasách. Je oblíbená díky svému zajímavému vzhledu a nenáročné péči. Je schopna růst v různých typech půd, ale dává přednost dobře propustné půdě a slunnému stanovišti. V porovnání s některými jinými druhy agáve nemá Agave bracteosa tak agresivní trny a obecně se s ní mnohem lépe manipuluje. Roste poměrně pomalu, ale tvoří krásné velké listové růžice, které mohou být atraktivním středobodem zahradního designu.

agave bracteosa

Agave bracteosa: Popis vzhledu rostliny

Agave bracteosa je sukulentní rostlina s charakteristickým vzhledem, který ji odlišuje od ostatních druhů agáve. Dosahuje výšky 60 až 90 cm a téhož průměru. Růst této rostliny je poměrně pomalý. Rostlina tvoří hustou růžici listů. Listy jsou zelené a kopinaté, směrem k vrcholu se postupně zužují. Zajímavostí je, že okraje listů zdobí krémově bílé pruhy, které vytváří kontrastní a vizuálně atraktivní efekt. Listy jsou mohutné, ale přesto měkké a nemají tak tvrdé ostny jako jiné druhy agáve. Během kvetení rostlina vytvoří dlouhý stonek s květenstvím. Květy jsou válcovité, obvykle zelené barvy. Květenství je mohutné a může dosahovat větší výšky než samotná rostlina.

Agave bracteosa je jedinečnou kombinací krásy a jemnosti. Její bíle lemované listy připomínají pavučinu, a proto se jí přezdívá "pavoučí agáve". Rostlina má moderní a kultivovaný vzhled, který se hodí do různých zahrad nebo interiérů.

agave bracteosa

Jak pěstovat agáve bracteosa?

1. Příprava půdy: připravte substrát vhodný pro sukulentní rostliny. Ideální je použít směs zeminy určenou speciálně pro sukulentní rostliny nebo směs rašeliny a perlitu. Je důležité, aby byla půda propustná a dobře odvodněná.

2. Naplnění květináče: vyberte mělký květináč nebo nádobu s drenážními otvory, která je vhodná pro pěstování semen. Naplňte ji připraveným substrátem.

3. Výsev semen: pokud jsou semena Agave bracteosa malá, můžete je rozmístit na povrch substrátu. Pokud jsou větší, můžete je opatrně zasadit do povrchu půdy. Nezahrabávejte semena příliš hluboko, protože ke klíčení potřebují světlo.

4. Vytvoření mikroklimatu: nad květináč se semeny umístěte průhlednou fólii. Tím vytvoříte mikroklima, které udrží vlhkost a teplotu pro klíčení.

5. Stanoviště: umístěte nádobu na světlé místo, na které nedopadá přímé sluneční záření. Zabraňte přímému slunečnímu záření, které by mohlo semena přehřát.

6. Zalévání: udržujte půdu mírně vlhkou, ale nepřelévejte ji. Při zalévání používejte rozprašovač, abyste nepoškodili malá klíčící semínka.

7. Klíčení: po několika týdnech by semena měla začít klíčit. Jakmile se objeví první malé rostlinky, můžete postupně snižovat vlhkost mikroklimatu.

8. Péče o sazenice: jakmile rostliny povyrostou, můžete je přesadit do samostatných květináčů se sukulentní zeminou. Rostliny nadále mírně zalévejte a postupně je aklimatizujte na plné sluneční světlo.

Parametry a specifikace

DruhAgáve
Druh exotických rostlinAgáve a juky, Okrasné, Mrazuvzdorné
Výška vzrůstuSukulenty
PěstováníVenku, Ve stínu, V květináči, Uvnitř, Na slunci
Vhodné proZačátečníky
Od A do ZA

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-