Výprodej! Festuca glauca/kostřava modrá/

pošli přes

Kostřava šedá - okrasná tráva

Okrasné trávy jsou nadčasové, jednoduché a přirozené! Na zahradě jsou krásné v létě, ale v zimě, kdy jsou zahaleny do sněhu a jinovatky zkrášlí zahradu také.  Více informací

16 Kč
14 Kč bez DPH

-50%

32 Kč

Dostupnost: Tento produkt již není na skladě

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Festuca glauca

Suchomilná trsnatá, stálezelení a vytrvalá tráva. Kostřava šedá je okrasná dekorativní tráva dorůstající 20 cm. Listy mají modrosivou barvu a vyrůstají v trsech. Jsou vhodné do skalek, na obruby záhonů, do kamenných nádob, na trvalkové záhony nebo do štěrkových a oblázkových záhonů. Tato dekorativní tráva vyžaduje jen minimální péči. V zahradní architektuře se používá mnoho odrůd, které se od sebe liší výškou, tvarem a barvou listů.

Jak pěstovat kostřavu

  • Vyžaduje slunné stanoviště, které je teplé. Nesnáší přelévání, jinak uhnívá. Každý čtvrtý rok trs vyryjeme, rozdělíme a přesadíme, aby došlo k obnovení výsadby. Nestříháme! Na jaře rukavicemi kostřavu pročešeme a zbavíme odumřelých stébel. Mrazuvzdorná.

  • Semena vyséváme v lednu až březnu do speciálního substrátu určeného pro výsev, který smícháme 1:1 s perlitem. Semena můžeme také vysazovat do pařeniště. Vzrostlé sazenice vysazujeme v květnu až srpnu ve sponu 30x30 na cílové stanoviště.

  • Půda by měla být nejlépe dobře propustná, lehká a písčitá. Vhodné jsou půdy chudší.

  • Rostlina nevyžaduje přihnojování.

  • Všechny zástupci čeledě lipnicovitých trpí převážně houbovými chorobami. Rez travní se vyskytuje v pozdním létě a pozná se podle žlutooranžových nebo červenohnědých práškovitých kupek na listech nebo stéblech trav.

    Plíseň sněžnáse objevuje na podmáčených místech trávníku, které jsou dlouho pokryté sněhovou pokrývkou bez předchozího promrznutí půdy. Pozná se podle mrtvých, vybělených ploch. Proti plísni sněžné či čarodějným kruhům lze nejlépe bojovat prevencí. Ta spočívá ve vyváženém hnojení a intenzivním provzdušňování země.

    Padlí travní (Blumeria graminis) je velmi častým houbovým parazitem zásevů trav a zejména přehoustlých, bujných porostů. Dalším problémem u porostů trav je rez travní. Na padlí jsou účinné přípravky na bazi propiconazolu, tebuconazolu i triadimefonu.

Parametry a specifikace

Druhkostřava
Šířka výrobku8.0 cm
Výška výrobku14.0 cm
Hloubka výrobku0.2 cm

Zákazníci s tímto produktem nakoupili také:

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-