Semena na klíčení - Pískavice - 20g

pošli přes

Semena na klíčení - Pískavice - 20g

Pěstování zdravých klíčků rostlin není jen moderní záležitost. Jejich prospěšnost pro lidský organismus je vědecky dokázaná. Obsahují spoustu minerálních látek a vitamínů. Jejich pěstování je velmi nenáročné. Balení obsahuje 20g osiva. Více informací

40 Kč
35 Kč bez DPH

Dostupnost: Skladem ihned

Zboží k vám dorazí 01.12

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Klíčky - Pískavice - 20g


Pískavice (známá také jako řecké seno) má vliv na posílení a omlazení organismu. Při dietách podporujících vstřebávání bílkovin a rostlinných tuků je až nezbytná. Pískavice stimuluje vylučování trávicích šťáv, podporuje trávení a má pozitivní vliv na hladinu cholesterolu. Dobře slouží i při regeneraci všech tkání včetně podpory tvorby červených krvinek.

Klíčky pískavice se doporučují při rekonvalescenci, pro sportovce a osoby trpící žaludečnými a jinými vředy.

Klíčky můžete přidat do salátů nebo jako oblohu na chlebíčky. Velmi příjemná chuť.


Jak pěstovat klíčky

- Klíčky, které nejsou spotřebovány je možné uložit do čisté skleněné nebo plastové nádoby s uzávěrem a uschovat v lednici. Budou růst dál. Klíčky vydrží v lednici 7 až 10 dní.
- Osivo namočíme do vody na 8 až 10 hodin. Takto namočené osivo následně umístíme do klíčící misky či na talíř s vatou. Semena musí být na misce dobře rozprostřená. Misku umístíme na světlé stanoviště při pokojové teplotě. Misku zaléváme přiměřeně 2x-3x denně dokud osivo nevzejde. Klíčící proces trvá 3-6 dní.
- Nevyžadují žádný substrát a není žádoucí aplikovat hnojiva.
- Klíčky zaléváme opatrně, nesmějí stát ve vodě. Mnoho vody způsobuje vznik plísní a znehodnocení materiálu.
- Klíčky před konzumací propláchneme ve vodě.



V naší nabídce naleznete i vhodné klíčící misky - světlou a tmavou (značka Kiepenkerl) ve kterých můžete najednou klíčit až tři druhy semen.