Postupný návod od výsevu pod sklizeň.
Jak bude tvá rostlinka šplhat květináčem,
vždy když bude potřeba, ozvu se co a jak dál.
Zpět k nákupu
Vytvořit objednávkuPěstování zdravých klíčků rostlin není jen moderní záležitost. Jejich prospěšnost pro lidský organismus je vědecky dokázaná. Obsahují spoustu minerálních látek a vitamínů. Jejich pěstování je velmi nenáročné. Balení obsahuje 10g osiva. Více informací
Dostupny od:
Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč
Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice
Doprava zdarma nad 1500 Kč
Vláknina a mastná kyselina omega-3 stimulují chuť k jídlu, zjednodušují trávení, čistí organismus od toxických látek a posilují imunitní systém. Těmito a ještě mnoha dalšími se pyšní klíčky rukoly. Navíc působí i jako prevence proti rakovinovým nádorům.
Rukola je i známá díky svým afrodiziakálním účinkům. Klíčky rukoly jsou vydatným zdrojem mikročástic jako je např. zinek, hořčík, měď či železo.
Klíčky rukoly mají velmi příjemnou chuť. Konzumovat je můžete jak čerstvé, tak po tepelné úpravě.
- Klíčky, které nejsou spotřebovány je možné uložit do čisté skleněné nebo plastové nádoby s uzávěrem a uschovat v lednici. Budou růst dál. Klíčky vydrží v lednici 7 až 10 dní.
- Osivo namočíme do vody na 8 až 10 hodin. Takto namočené osivo následně umístíme do klíčící misky či na talíř s vatou. Semena musí být na misce dobře rozprostřená. Misku umístíme na světlé stanoviště při pokojové teplotě. Misku zaléváme přiměřeně 2x-3x denně dokud osivo nevzejde. Klíčící proces trvá 3-6 dní.
- Nevyžadují žádný substrát a není žádoucí aplikovat hnojiva.
- Klíčky zaléváme opatrně, nesmějí stát ve vodě. Mnoho vody způsobuje vznik plísní a znehodnocení materiálu.
- Klíčky před konzumací propláchneme ve vodě.
V naší nabídce naleznete i vhodné klíčící misky - světlou a tmavou (značka Kiepenkerl) ve kterých můžete najednou klíčit až tři druhy semen.