Puja čilská (Puya chilensis) 7 semen

Puja čilská je sukulentní rostlina. Je oblíbená u zahrádkářů a pěstitelů sukulentních rostlin díky svému jedinečnému vzhledu a možnosti pěstování v květináčích. Více informací

69 Kč
62 Kč bez DPH

Dostupnost: Tento produkt již není na skladě

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Puja čilská - Puya chilensis - 7 semen

Puja čilská je sukulentní rostlina pocházející z Chile, zejména z oblasti And. Je charakteristická svým vzhledem, který připomíná obrovskou stříbřitě modrou květinovou hlavu s ostrými trny na okrajích listů. Puja čilská je sukulentní rostlina, což znamená, že má schopnost uchovávat vodu v listech a kořenech, díky čemuž je schopna přežít v suchých a vyprahlých oblastech. Její květy jsou krásné a důležité pro místní ekosystémy, protože poskytují potravu a úkryt různým druhům ptáků a hmyzu. Také je oblíbená u zahrádkářů a pěstitelů sukulentních rostlin díky svému jedinečnému vzhledu a možnosti pěstování v květináčích

Puja čilská

Puja čilská: Popis vzhledu rostliny

Puja čilská je obrovská a výrazná sukulentní rostlina s charakteristickým vzhledem, který ji odlišuje od ostatních rostlin. Může dosahovat výšky až několika metrů. Má dlouhé, úzké listy, které jsou obvykle zbarvené do stříbřitě modré barvy. Listy jsou hustě uspořádány v růžici, která se nachází u země. Okraje listů jsou ostnaté a ostré, takže slouží jako ochrana před býložravými živočichy. 

Nejcharakterističtější částí puje čilské je její květní hlava. Vyrůstá ze středu růžice a má trubkovité květy, které mohou mít modrou, fialovou nebo nazelenalou barvu. Květy jsou seskupeny v hustých trsech a utvářejí obrovský květní útvar, který může být až metr široký. Květy puje čilské jsou důležité pro přilákání opylovačů. Rostlina produkuje sladký nektar, který je pro tyto opylovače velmi lákavý. 

Puja čilská je impozantní rostlina s výrazným vzhledem, která je přizpůsobena extrémním podmínkám a má důležitou roli v místních ekosystémech.

Puja čilská

Jak pěstovat puju čislkou?

1. Příprava půdy: vyberte propustnou půdu bohatou na organické látky. K zajištění dobré drenáže můžete použít směs rašeliny, perlitu a písku.

2. Příprava semen: semena můžete na několik hodin nebo přes noc namočit do vody, abyste urychlili jejich klíčení.

3. Výsev semen: semena lze vysévat do pěstebních nádob nebo do záhonů. Pamatujte, že semena mohou klíčit pomalu, někdy trvá až několik týdnů nebo měsíců, než vyraší první sazenice.

4. Klíčení a růst: dbejte na to, aby byl substrát vlhký, ale ne přemokřený. Místo pro pěstování musí být na světlém místě, ale chráněné před přímým slunečním zářením, zejména pokud jsou rostliny ještě mladé.

5. Přesazování: jakmile rostliny vyrostou a dostatečně zesílí, můžete je podle potřeby přesadit do jednotlivých květináčů nebo do záhonu. Postupně zvyšujte vystavení rostlin slunečnímu záření.

6. Péče o rostliny: při pěstování puji čilské je důležité zajistit dobrou drenáž, zejména pokud ji pěstujete v pěstebních nádobách. Rostliny dostatečně zalévejte, ale příliš často je nepřihnojujte, aby se zamezilo nadbytku živin.

7. Zimní péče: pokud žijete v oblasti se zimními mrazy, mějte na paměti, že puja čilská může být citlivá na nízké teploty. Doporučujeme ji v zimě dostatečně chránit nebo ji přemístit do teplejšího prostředí.

Parametry a specifikace

DruhPuja
Vytrvalostvytrvalá
Druh exotických rostlinOkrasné
Výška vzrůstuKeře
PěstováníUvnitř, V květináči, Ve stínu, Venku, Na slunci
Vhodné proZačátečníky
Od A do ZP

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-