Skalice modrá CuSO4 500g

pošli přes

Agro zahradní potřeby

Skalice modrá 500g

Vhodná proti plísním na rostlinách, k impregnaci dřeva proti houbám, zamezení růstu řas v bazénech. Více informací

179 Kč
148 Kč bez DPH

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Modrá skalice k univerzálnímu použití

Modrá skalice se používá k výrobě prostředků k hubení škůdců, impregnačních látek na dřevo, výrobě solí ke galvanickému pokovování, k výrobě umělého hedvábí a také k potlačení růstu řas v bazénech a nádržích. Použití: Modrá skalice má silné fungicidní účinky, proto se používá k výrobě přípravků k ošetřování dřeva a rostlin.

Dávkování Modré skalice

Impregnace dřeva (ochrana dřeva proti hnilobě plísní): dřevo ošetříme nátěrem 5 % roztoku modré skalice ve vodě (500 g modré skalice rozpustíme v 10 litrech vody). Je třeba ověřit snášenlivost dalších nátěrů s modrou skalicí. Zejména by mohlo docházet reakcí s mědí k poruchám zabarvení finálního nátěru.

Příprava 1 % bordóské jíchy (prostředek k hubení škůdců rostlin - houby, plísně): 100 g modré skalice rozpusťte do 5 litrů vody v plastové nádobě. V další min. 5 litrové obdobné nádobě rozpusťte v 5 litrech vody 150 g hašeného vápna.

Do takto připraveného vápenného mléka vlijte tenkým proudem za stálého míchání rozpuštěnou modrou skalici (nikdy ne obráceně). Aplikujte do 4 hodin od přípravy.

Potlačení řas v bazénu:5g na 1m3 vody

Parametry a specifikace

PrvkyMĚĎ
Původchemický
Skupenstvípevné
Šířka výrobku11.0 cm
Výška výrobku10.5 cm
Hloubka výrobku11.0 cm

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-