Sladká bříza - 100% přírodní esenciální olej (10ml) - Pěstík

Olej ze sladké břízy je všestranný mátový esenciální olej, běžně označovaný také jako černá bříza nebo třešňová bříza, má podmanivou léčivou, ale osvěžující vůni libavky, která je velmi povzbuzující.Více informací

219 Kč
181 Kč bez DPH

Dostupnost: Skladem ihned

Zboží k vám dorazí 29.05

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Sladká bříza (Betula lenta)

Březový esenciální olej, také známý jako sladký březový olej, je destilován parou z kůry stromů Betula lenta pocházejících z východní Severní Ameriky. Olej ze sladké břízy, i když je chemicky a terapeuticky podobný esenciálnímu oleji z libavky, je speciální olej – je mnohem obtížnější jej extrahovat než libavkový olej, protože kůra musí být macerována a namočena v teplé vodě alespoň 10–12 hodin před aplikací. Tento terapeuticky širokospektrální stimulační a čistící olej se velmi doporučuje pro navrácení pohodlí přetíženému tělu a rozrušené nebo úzkostné mysli.

Využití oleje ze sladké břízy

Březový olej je bohatý na methylsalicyláty a kyselinu salicylovou, které napomáhají pohodlí a relaxaci. Podporuje vlastní schopnost těla zvýšit účinnost léčebných cyklů. Březový olej se často přidává do pleťových vod, masážních olejů a tělových mastí pro zklidnění drobných bolestí a lokálních zánětů. Tradičně, aplikovaný lokálně, byl březový sladký olej používán jako adstringent a byl po staletí uznáván jako jeden z nejúčinnějších tonerů a napínáků pokožky. Březový olej je čistící, povznášející a stimulující olej, který při vdechování nebo lokální aplikaci podporuje detoxikaci těla.

Sladká bříza má nuance, které vytvářejí jasnější, komplexnější zajímavé aroma. Emočně a energeticky může olej z kůry Betula Lenta pomoci snížit stres, únavu, deprese a pocity melancholie. Tento esenciální olej má také sedativní a antispasmodické vlastnosti a může pomoci uklidnit úzkost.

Jak používat

Olej je vhodný používat k aromaterapii.

Olej lze použít k obohacení kosmetických krémů, ke koupeli či masáži.

Jedná se o kosmetický přípravek, není určen k vnitřnímu užití.

Další informace

Použitá část rostliny: kůra

Extrakční proces: destilace parou

Barva: čirá až světle žlutá tekutina

Země původu: Kanada

#CAS: 68917-50-0

#FEMA: 2154

Parametry a specifikace

Objem10 ml
ZnačkaPěstík
Certifikace100% Organic, Vhodné pro vegany, Wild harvested, Z udržitelného zemědělství
Druh olejeEsenciální olej
Roční obdobíJaro, Léto
ÚčinekEnergizující , Osvěžující, Povzbuzující
Vhodné proMuže
Účel použitíBolesti svalů a zad, Deprese, Detox, Stres, Záněty, Úzkost
VůněMentolová, Sladká
Od A do ZS

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-