Šťovík víceletý

Čerstvé listy se konzumují jako přísada k salátům, oblíbená je také šťovíková polévka. Zvyšuje obranyschopnost organismu, čistí krev a podporuje odstaňování škodlivin! Více informací

34 Kč
30 Kč bez DPH

Dostupnost: Skladem ihned

Zboží k vám dorazí 18.04

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Rumex acetosa

Šťovík považujeme za plevel, jenomže ono tomu tak není, je to bylina a u Středozemí i velmi uznávaná zelenina. Roste především na lukách. Výška rostliny je kolem 40-70 cm. Jeho čerstvé listy se konzumují jako přísada do salátů, oblíbená je také šťovíková polévka. Díky poměrně vysokému obsahu kyseliny šťavelové, vitaminu C, třísloviny a draslíku je velmi příhodná pro lidský organismus. Šťovík pomáhá s imunitou, zvyšuje hladinu železa, pomáhá zvládnout onemocnění krvetvorby, podporuje trávení, osvěžuje a má mírně projímavé účinky. Šťovík se konzumuje čerstvý. V lednici vydrží až 14 dní.

Jak pěstovat šťovík

  • Vyžaduje stinné či polostinné stanoviště. Zálivku vyžaduje pravidelnou, půda nesmí nikdy vyschnout. V průběhu vegetace i růstu rostlinu odplevelujeme, pravidelně zaléváme a přihnojujeme.

  • Semena vyséváme v březnu až dubnu přímo na stanoviště. Sází se do půl centimetru hlubokých jamek, které se jemně zahrnou půdou. Mezery mezi semeny šťovíku by měly být cca 7 cm. Pozemek musí být před výsadbou dobře prokypřený a při předseťové přípravě i vyhnojený dobrým kompostem.

  • Vyžaduje půdu velmi těžkou bohatou na živiny.

  • Rostlinu přihnojujeme pravidelně během vegetace plným NPK hnojivem. Ještě vhodnější je organické hnojení. Přihnojujeme 1x za 3 týdny.

  • Rostlina netrpí chorobami ani škůdci.

  • Sklizeň provádíme za dva měsíce od výsevu. Sklízet pak můžete každý měsíc, a to cca od konce května až do listopadu.

Parametry a specifikace

Druhšťovík

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-