Špenát jahodový =

pošli přes

Nohel Garden zahradní potřeby

Špenát jahodový

Atraktivní letnička vhodná do osazení zahradních nádob. Vytváří množství rudě červených plodů, které připomínají maliny. Listy i plody lze konzumovat, jsou výtečné. Na pěstování nenáročná. Balení obsahuje 90 semen. Více informací

28 Kč
25 Kč bez DPH

Dostupnost: Skladem ihned

Zboží k vám dorazí 27.04

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Chenopodium capitatum

Zapomenutá zelenina! S listy lze nakládat jako se špenátem. Plody jsou nádherně červené, podobají se malinám a mají příjemně svěží chuť! Dorůstá asi 60 výšky. Po nasazení plodů je velmi dekorativní. Lístky se používají do salátů a pomazánek, dresinků, na masa atd. Jsou bohaté na minerální látky, stopové prvky, vitamíny A, C,K. Po odkvětu nasazuje rostlina aromatické červené plody. Plody můžeme jíst syrové, rozmačkané s cukrem, a zalité třeba mlékem, přidávat je do jogurtů, dresinků, želatin, na dorty, palačinky, lívance atd. Listy i plody se dají zmrazit, plody zavařovat nebo využít na marmelády a džemy.

Jahodový špenát můžeme pěstovat na záhonech i v truhlících, květináčích za oknem, na balkónech a terasách. Lze ho pěstovat celoročně v interiéru!

Jak pěstovat jahodový špenát

  • Zálivku přes letní období vyžaduje vydatnou, v zimě při bytovém pěstování sníženou. Je nutné ji pěstovat v polostínu, aby listy zůstaly sytě zelené a šťavnaté.

  • Semena smícháme s jemným pískem a vyséváme do vlhké, dobře odvodněné půdy do hloubky cca 1-2 cm. Jakmile jsou semenáčky dostatečně velké, lze je vyjednotit. Při sázení ven vysazujeme ve vzdálenosti cca 15 cm od sebe.

    Jahodový špenát je možné vysévat od března do července pro ovoce. Pro listy lze výsevat až do září!

  • Rostlinám se daří ve výživné, přiměřeně vlhké půdě.

  • Přihnojujeme jen ve vegetačním období. Vhodná jsou vodorozpustná hnojiva - Cererit, Kristalon. Přihnojujeme každé 3 týdny.

  • Rostlinu mohou napadnout mšice. Při pěstování v zahradě hrozí ožer plži.

  • Doba sklizně je od července do října.

Parametry a specifikace

Druhšpenát
Vytrvalostjednoletá
Šířka výrobku8.0 cm
Výška výrobku14.0 cm
Hloubka výrobku0.2 cm

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-